PlayStation 3 leidt Europese consolerace

© PXimport

PlayStation 3 leidt Europese consolerace

Geplaatst: 27 april 2012 - 11:30

Aangepast: 16 november 2022 - 10:19

Elmar Rekers

De PlayStation 3 is in Europa tot nu toe de best verkochte game-console van 2012. Dat blijkt uit cijfers die nota bene concurrent Nintendo donderdagavond bekend maakte.

Nintendo claimt dat Sony iedere week tussen de vijftigduizend en honderdduizend PlayStation 3-consoles verkoopt in Europa. De 3DS staat op een tweede plaats met wekelijks dertigduizend tot vijftigduizend verkochte units. De Xbox 360 volgt de handheld van Nintendo op de voet.

In Japan, thuisland van zowel Nintendo als Sony, zijn de rollen omgekeerd. Daar gaat de Nintendo 3DS iedere week tussen de 65 duizend en honderdtwintigduizend keer van de hand. De PlayStation 3 haalt bijna zeventigduizend stuks per week.

Wii U

In de Verenigde Staten is de Xbox 360 zoals verwacht nog steeds de populairste console. De PlayStation 3 en Nintendo 3DS volgen op respectievelijk de tweede en derde plaats. Uit alle lijstjes blijkt dat Nintendo's eigen Wii niet langer meespeelt in de consolerace. Eind dit jaar zal het bedrijf de Wii U lanceren waarmee het weer succesvol hoopt te worden op de markt voor thuisconsoles.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten