PlayStation 3 leidt Europese consolerace

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 27 april 2012 15:30

Apps & Software

De PlayStation 3 is in Europa tot nu toe de best verkochte game-console van 2012. Dat blijkt uit cijfers die nota bene concurrent Nintendo donderdagavond bekend maakte.

Nintendo claimt dat Sony iedere week tussen de vijftigduizend en honderdduizend PlayStation 3-consoles verkoopt in Europa. De 3DS staat op een tweede plaats met wekelijks dertigduizend tot vijftigduizend verkochte units. De Xbox 360 volgt de handheld van Nintendo op de voet.

In Japan, thuisland van zowel Nintendo als Sony, zijn de rollen omgekeerd. Daar gaat de Nintendo 3DS iedere week tussen de 65 duizend en honderdtwintigduizend keer van de hand. De PlayStation 3 haalt bijna zeventigduizend stuks per week.

Wii U

In de Verenigde Staten is de Xbox 360 zoals verwacht nog steeds de populairste console. De PlayStation 3 en Nintendo 3DS volgen op respectievelijk de tweede en derde plaats. Uit alle lijstjes blijkt dat Nintendo's eigen Wii niet langer meespeelt in de consolerace. Eind dit jaar zal het bedrijf de Wii U lanceren waarmee het weer succesvol hoopt te worden op de markt voor thuisconsoles.

0 Reactie(s) op: PlayStation 3 leidt Europese consolerace

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.