PlayStation 4 op 29 november naar Nederland

Door: Elmar Rekers | 21 augustus 2013 08:56

Nieuws

De PlayStation 4 zal vanaf 29 november verkrijgbaar zijn in Nederland. Dat maakte Sony dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie op de GamesCom-conferentie in Keulen. In de Verenigde Staten verschijnt het apparaat twee weken eerder.

Nadat Microsoft onlangs bekendmaakte dat de Nederlandse lancering van de Xbox One wordt uitgesteld tot 2014, waren de ogen van gamend Nederland dinsdag gericht op de releaseplannen van Sony. Met zijn 399 euro is de PlayStation 4 dus niet alleen goedkoper dan de Xbox One (499 euro), ook verschijnt het apparaat enkele maanden eerder in Nederland.

Of gamers echter direct met de PS4 aan de slag kunnen, is nog maar de vraag. Veel winkeliers zeggen namelijk dat het aantal voorbestellingen zo hoog is, dat ze niet langer zekerheid kunnen geven over levering van de console op de dag van lancering.

Geen PlayStation Eye

Waar Microsoft de hoogwaardige Kinect-sensor bij zijn console levert, krijgen kopers van de PS4 niet automatisch de PlayStation Eye bijgeleverd. Sony laat weten dat naast de console enkel een DualShock 4-controller in de doos te vinden is.

Tot slot kondigde Sony ook nog een prijsverlaging aan voor de PlayStation 3 en de PS Vita. Beide apparaten zijn vanaf woensdag verkrijgbaar vanaf 199 euro.

0 Reactie(s) op: PlayStation 4 op 29 november naar Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.