PlayStation-baas Kazuo Hirai wordt CEO Sony

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 01 februari 2012 14:14

Nieuws

Kazuo Hirai, baas van Sony Computer Entertainment, zal per 1 april het stokje van CEO Howard Stringer overnemen. Sony maakt woensdag bekend dat Hirai zowel de positie van directeur als van president zal innemen.

Geruchten over de promotie van Hirai gingen als enige tijd rond, maar vandaag bevestigt Sony dus dat de 51-jarige Japanner inderdaad het leiderschap van Stringer zal overnemen. De huidige CEO doet daarbij een stapje terug en zal het voorzitterschap van de Raad van Bestuur voor zijn rekening nemen.

"Ik ben Sir Howard en de Raad van Bestuur erg dankbaar voor het vertrouwen dat ze in mij hebben uitgesproken", zegt Hirai in reactie op zijn promotie. "Het pad dat we moeten bewandelen is duidelijk. Ik richt mij op het verder uitbouwen van zakelijke divisies als digital imaging, smart- en mobiele-apparaten en gaming."

PlayStation

Hirai laat tot slot weten dat hij de televisie-tak van Sony opnieuw vorm wil geven en actief op zoek zal gaan naar nieuwe marktsegmenten. Kazuo Hirai is al sinds 1984 werkzaam bij Sony en was nauw betrokken bij onder meer de ontwikkeling van de PlayStation, PlayStation 2 en PlayStation 3. Sinds 2006 was hij de hoogste baas van Sony Computer Entertainment.

0 Reactie(s) op: PlayStation-baas Kazuo Hirai wordt CEO Sony

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.