PlayStation Vita verkrijgbaar in Nederland

Door: Elmar Rekers | 22 februari 2012 09:41

Nieuws

Sony lanceert zijn nieuwe handheldconsole, de PlayStation Vita, woensdag in Nederland. Met het apparaatje claimt de fabrikant een PS3-waardige game-ervaring op zakformaat te bieden.

De PS Vita draait op een quadcore-processor (ARM Cortex A9) welke samen met de SGX543MP4+ GPU PlayStation 3-achtige beelden op het 5 inch oled-scherm tovert. Verder zitten er twee analoge joysticks op de handheld en beschikt het apparaat over een touchscreen aan zowel de voor- als achterkant.

Japan

De PlayStation Vita werd in december al gelanceerd in Japan, waar het apparaat vooralsnog niet het succes is waar Sony op had gehoopt. Zo blijken de 3DS van Nintendo en zelfs Sony's eerste handheld, de PSP, nog altijd beter te verkopen dan de nieuwe Vita.

De PS Vita is vanaf woensdag overal in Nederland verkrijgbaar. Het goedkoopste model met enkel wifi gaat voor 249 euro van de hand en het model met wifi en 3G kost 299 euro. Om games op te kunnen slaan moet er echter ook nog een apart Vita-geheugenkaartje worden aangeschaft (startprijs: 4 GB voor 25 euro).

Meer weten over de PS Vita? Lees dan de uitgebreide test van het apparaat in op onze website.

0 Reactie(s) op: PlayStation Vita verkrijgbaar in Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.