PlayStation Vita wereldwijd 1,8 miljoen keer verkocht

© PXimport

PlayStation Vita wereldwijd 1,8 miljoen keer verkocht

Geplaatst: 11 mei 2012 - 07:00

Aangepast: 16 november 2022 - 10:17

Elmar Rekers

De PlayStation Vita is wereldwijd slechts 1,8 miljoen keer verkocht sinds de lancering van de handheld eind 2011. Toch spreekt Sony-baas Kaz Hirai van "een goede start".

Sony maakte de Vita-verkoopcijfers donderdagavond bekend in een telefonisch gesprek met investeerders. Dit nadat het bedrijf eerder die dag openbaar maakte dat het in fiscaal 2011 een recordverlies van 4,4 miljard euro heeft geleden.

Goede start

"Over de Vita: het afgelopen financiële jaar hebben we er 1,8 miljoen verkocht in de VS, Japan, Azië en Europa", vertelt Hirai. "Voor een opstartfase denk ik dat het een goede start is." Wel geeft de topman toe dat een succes van het apparaat afhangt van de software die er de komende tijd voor gaat verschijnen.

Sony liet eind februari weten dat er 1,2 miljoen Vita's verkocht waren sinds de lancering. Dat zou dus betekenen dat er in maart wereldwijd zeshonderdduizend stuks van de handheld over de toonbank zijn gegaan. In Japan ging de PS Vita in de eerste week nog 325 duizend keer van de hand. De daaropvolgende weken liep de verkoop echter sterk terug tot 42 duizend units per week.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten