Plextor PX-B120U

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 20 januari 2011 11:07

Apps & Software

De Plextor PX-B120U is een eenvoudige oplossing voor wie geen blu-ray-speler in de pc heeft zitten en toch blu-rays wil kijken. Naast blu-rays worden uiteraard ook dvd’s en cd’s ondersteund op respectievelijk 8x- en 24x-snelheden.

Het apparaat is een zogenaamde toploader en misstaat met zijn fraaie bovenkant zeker niet op een bureau. Het apparaat wordt met slechts één kabel op de pc aangesloten. Helaas is dit wel een erg kort kabeltje, maar u hebt vast zelf wel een langer mini-usb-kabeltje. Handig is het knopje op de onderkant om de Plextor open te maken zonder dat hij is aangesloten. Op de meegeleverde installatieschijf vinden we een versie van CyberLink PowerDVD 9 die geschikt is voor blu-ray-weergave. Helaas is het wel een OEM-versie die enkel 2-kanaals geluid ondersteunt.

Plextors externe blu-ray-speler is zeer fraai.

Na de installatie stopten we een blu-ray in de Plextor en we konden de film probleemloos kijken. Uiteraard hebt u wel een HDCP-compatibel scherm of televisie en grafische kaart nodig om in Full HD te kijken. De Plextor PX-B120U is al met al een prima oplossing voor wie eenvoudig blu-rays op de pc wil afspelen.

Plextor PX-B120U

Prijs € 100,-

Oordeel 7/10

Afmetingen 165 x 35 x 165 mm (l x h x d)

Gewicht 0,6 kg

 

Pluspunten

Fraai uiterlijk

Knopje voor openen zonder aan te sluiten

Minpunten

Kort kabeltje meegeleverd

0 Reactie(s) op: Plextor PX-B120U

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.