Polar Ignite 2 - Een fitnesshorloge met goede looks

Door: Edmond Varwijk | 05 mei 2021 09:03

Review

De Ignite 2 is volgens Polar nadrukkelijk geen high-end smartwatch of sporthorloge maar een fitnesshorloge. Het is bedoeld voor iedereen die wel sportief en graag gezond bezig is, maar ook in stijl van het leven wil genieten. Daar hoort een horloge bij dat niet alleen mooi is, en dat is de Polar Ignite 2 zeker, maar ook iets kleiner en lichter én toch ook iets minder uitgebreid.

Polar Ignite 2

Adviesprijs 229,90 incl. BTW
Garantie 24 maanden
Website www.polar.com/nl
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Design
 • Fitness-focus
 • Prijs
 • Polar-app
 • Polar online
 • Minpunten
 • Schermactivering
 • Menu’s
 • Accuduur

De Ingite 2 beschikt natuurlijk over gps en hartslagmeter en registreert sportieve activiteiten binnen én buiten inclusief fietsen, hardlopen en zwemmen, maar geen multisport. Daarnaast begeleidt het cardio- en krachttrainingen met persoonlijke fitness-adviezen waarbij het de duur en intensiteit aangeeft. Ook meet het energieverbruik, het nachtelijke slaapritme en het herstel. Er is een bescheiden set aan smartwatchfuncties zoals het bedienen van muziek die afspeelt op een via bluetooth verbonden smartphone en het lezen van binnenkomende meldingen maar ontbreekt bijvoorbeeld contactloos betalen. 

Scherm en features

 De Ignite 2 bedien je vooral via het 3,23 bij 2,64 centimeter grote aanraakscherm. met een resolutie van 240 x 204 pixels. Het scherm is rond maar aan de onderzijde afgevlakt, daar staat het Polar-logo. Verder is er één fysieke knop om menu’s te openen en terug te navigeren maar deze gebruik je in de praktijk toch vooral om het scherm te activeren. Om batterij te besparen is het scherm alleen bij sport- en fitnessactiviteiten continu aan, daarbuiten laat het zich door een snelle polsbeweging activeren. Helaas werkt dit niet goed en is dus een druk op de knop nodig.

De bijbehorende Polar Flow-app is een van de sterke punten van de de Polar Ignite 2.
De Polar Flow-app biedt ook in combinatie met de Polar Ignite 2 heel veel inzicht in de eigen sportieve prestaties.
De Polar Flow-app biedt in combinatie met de Polar Ignite 2 mooie overzichten van sport- en rustmomenten per dag en week.

Hoewel onze Ignite 2 nog een preproductie-exemplaar is, omdat ook de vorige generatie Ingite dit euvel al had is het maar de vraag of het dit keer wel wordt opgelost. Het IPS TFT scherm is mooi maar heeft niet de kwaliteit van AMOLED zoals Garmin dat bij de vergelijkbare maar duurdere Venu-serie toepast. En hoewel persoonlijk, de menu’s van Polar en gebruikte pictogrammen spreken ook duidelijk minder aan dan die van de grote concurrent. 

De Ignite 2 is verkrijgbaar in de kleuren rose, blauw, champagne en antractiet, allemaal met bijpassend gekleurde polsbandjes. De batterijduur is 5 tot 7 dagen bij gewoon gebruik en bij sporttracking met de GPS ingeschakeld 20 uur.

Conclusie

De Ignite 2 is een fraai horloge dat op elke pols past en daarbij heerlijk lichter en net even kleiner is dan de high-end sporthorloges. Daarbij biedt het een grote hoeveelheid sportieve functies die samen met de uitstekende Polar Flow app en webservice behoren tot de beste die er zijn, integratie met andere services zoals Strava is evenmin een probleem. In vergelijking tot directe concurrenten zoals de genoemde Gamin Venu heeft de Ignite het echter ondanks de veel gunstigere prijs, lastig. 

0 Reactie(s) op: Polar Ignite 2 - Een fitnesshorloge met goede looks

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.