Poolse presentator legt website Polenmeldpunt PVV plat

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 28 maart 2012 13:00

Nieuws

De Poolse tv-presentator Szymon Majewski heeft ervoor gezorgd dat het Polenmeldpunt van de PVV maandag urenlang plat lag. Ruim 2,5 miljoen kijkers van zijn programma surften gelijktijdig naar de omstreden website.

In zijn late night-programma Szymon Live riep de populaire presentator zijn kijkers op een nep-reactie te geven op het Nederlandse Polenmeldpunt. Deze website werd onlangs door de PVV van Geert Wilders in het leven geroepen om klachten rond overlast van Oost-Europeanen te verzamelen.

In zijn show interviewde Majewski een gepersifleerde Geert Wilders, waarbij hij zelf in de huid van de Nederlandse politicus kroop. De website was enkele uren na zijn oproep weer bereikbaar, maar het lijkt er sterk op dat de PVV de toegang tot het meldpunt vanuit Polen nu heeft geblokkeerd.

Kamer tegen Polenmeldpunt

Niet alleen in Polen is het meldpunt een omstreden initiatief, ook Nederland buigt zich al weken over de kwestie. De Tweede Kamer stemde dinsdag in met een D66-motie waarin het parlement afstand neemt van het Polenmeldpunt. Alle partijen stemde in met de motie, behalve de PVV, VVD en SGP. Ook de eenmansfractie van Hero Brinkman stemde tegen het meldpunt.

0 Reactie(s) op: Poolse presentator legt website Polenmeldpunt PVV plat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.