Popbox V8

Door: Maikel Dijkhuizen | 25 januari 2012 13:31

Apps & Software

De Popcorn Hour-reeks van Syabas is zeer populair en staat in mediaspelerland hoog aangeschreven. Met de onlangs geïntroduceerde Popbox V8 slaat het bedrijf een nieuwe weg in. Eindelijk is er nu ook een compacte mediaspeler van Syabas te koop! We zijn benieuwd naar de mogelijkheden van dit handzame apparaatje.

De Popbox V8 is subtiel vormgegeven, zeker als u het uiterlijk vergelijkt met de ietwat logge Popcorn Hour-producten. De zwarte behuizing bestaat uit sterk aluminium en heeft een golvende bovenkant. Aan de achterkant zien we de meeste gangbare aansluitingen, alleen een coaxiale S/PDIF-uitgang ontbreekt. Op usb-poorten aan de voor- en achterzijde kunt u een usb-stick of losse harde schijf aansluiten. Handiger is het om via de netwerkaansluiting media te streamen, zodat u niet telkens verwisselbare opslagapparaten hoeft te koppelen. De Popbox V8 stelt u gemakkelijk in aan de hand van de Setup Wizard, waarmee u onder meer de taal selecteert en een IP-adres toewijst. Firmware-updates worden vanzelf opgehaald.

Bevat een film geen Nederlandstalige ondertiteling? Geen probleem, want u plukt simpel een geschikt ondertitelbestand van het web. Ondertitels en geluid laat u eenvoudig met het beeld synchroon lopen. Daarnaast kunt u ook filminformatie downloaden door op de Info-knop van de afstandsbediening te drukken. Deze functie werkt erg goed: binnen enkele seconden leest u een samenvatting en ziet u welke acteurs er meedoen. Apps nemen een belangrijke plaats in binnen het Flash-menu. U kiest zelf welke diensten u wilt installeren. Op het moment van schrijven zijn er helaas nog geen Nederlandse diensten beschikbaar. Volgens Syabas-distribiteur IBDL verschijnen er op termijn apps van Uitzending Gemist, RTL XL en Nu.nl. Verder vindt er met een aantal partijen nog onderhandelingen plaats. Zo staan er apps van NOS Teletekst, De Telegraaf en Buienradar op de planning.

Conclusie

Dit nieuwe model van Syabas is vrij duur. Zeker wanneer u bedenkt dat goede mediastreamers van AC Ryan minder dan 100 euro kosten. Voor deze meerprijs krijgt u gelukkig wel wat terug. Zo wordt uw collectie op een mooie manier met extra filminformatie weergegeven. Bovendien hoeft u niet meer zelf naar ondertitels te zoeken. Zodra er apps voor de Nederlandse markt verschijnen, wordt deze mediaspeler helemaal interessant. Samenvattend is de Popbox V8 een zeer complete speler, die alle bekende video- en audioformaten soepel afspeelt.

Popbox V8

Prijs € 139,95

Multimediaprocessor Sigma Designs SMP8671

Videoformaten M1v, m2v, m4v, m2p, mpg, dat, vob, ts, tp, trp, m2t, m2ts, mts, avi, asf, wmv, mkv, mov, mp4, rmp4

Videocodecs mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, h.264, xvid, divx, wmv9, vc-1

Audioformaten M4a, mp1, mp2, mp3, mpa, wav, wma, flac, ogg, ape, tta, aac, ac3, lpcm, Dolby Digital (Plus), Dolby TrueHD, DTS, DTS HD MA, DTS HD HR

Afbeeldingsformaten Jpeg, bmp, png, gif

Ondertitels Srt, ssa, sub, idx

In- en uitgangen HDMI 1.3a, composiet via 3,5 mm, component via 3,5 mm, S/PDIF (optisch), 2 x usb-host, ethernet 10/100

Oordeel 9/10

Pluspunten

Ondersteuning voor apps

Ondertitelbestanden ophalen

Prettige afstandsbediening

Alle videokabels meegeleverd

Minpunten

Zeer beknopte handleiding

Speler blijft warm in stand-by

0 Reactie(s) op: Popbox V8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.