Popcorn Hour A-200

Door: frank-de-graaf | 28 september 2010 14:09

Apps & Software

Van de populaire Networked Media Tanks (NMT’s) kreeg de Popcorn Hour de meeste aandacht. Dat zal met de nieuwe A-200 niet anders zijn. Het kastje is nog steeds spuuglelijk, maar biedt veel waar voor z’n geld. Vrijwel alle HD-formaten worden moeiteloos afgespeeld.

De originele Popcorn Hour was bijna een doorbraak te noemen. Het was een van de eerste spelers met ondersteuning voor de belangrijkste HD-formaten. Er ontstond al snel een flinke gemeenschap omheen die veel aanvullende applicaties ontwikkelde. Niet dat het standaard aanbod – met een bittorrent en een usenetprogramma – kaal was, maar er was nog veel meer mogelijk. De A-200 is duidelijk een doorontwikkelde mediaspeler. Het selecteren van een bron is nu handiger en u hoeft van tevoren niet meer aan te geven of u op zoek gaat naar films, muziek of plaatjes. Het hoofdmenu ziet er wat gelikter uit, maar onderdelen als het instellingenmenu zijn nauwelijks gewijzigd.

De Popcorn Hour A-200 heeft een uitgebreide afstandsbediening.

Dat de Popcorn Hour zo populair was, betekent niet dat Syabas als producent het gemakkelijk heeft gehad. De Popcorn Hour A-200 is een afgeleide van de C-200, een mediaspeler met ingebouwde Blu-rayspeler die werd geplaagd door kinderziektes. Het duurde lang voordat daar oplossingen voor kwamen, maar hierdoor is de A-200 wel direct een goede speler. De A-200 gebruikt dezelfde krachtige Sigma SMP8643 processor als de C-200, maar de blu-rayspeler ontbreekt. Bestanden afspelen via het netwerk of van de optionele ingebouwde harde schijf is wel mogelijk. Dit werkt gewoon heerlijk. Sluit een usb-toetsenbord aan om netwerkbronnen toe te voegen en u merkt geen verschil meer tussen bestanden die op internet te vinden zijn en bestanden op uw lokale netwerk. UPnP AV servers worden makkelijk gevonden en het is ook mogelijk om een usb-schijf aan te sluiten. In tegenstelling tot veel spelers die gebruikmaken van de Realtek chipset worden kopieën van dvd’s en blu-ray’s wel automatisch gestart en in het laatste geval zelfs meestal met volledige menu-ondersteuning. Ook andere formaten worden goed afgespeeld, of u ze nu als losse bestanden of als iso-images start.

Een opvallend verschil met de A-110 is dat de A-200 niet meer passief gekoeld wordt. De mediaprocessor is voorzien van een ventilator. Die is hoorbaar, maar het geluidsniveau is zo laag dat het nauwelijks storend is. Niet verdwenen zijn de fel brandende ledjes aan de voorkant die na een tijd storend worden, maar die branden nu alleen als de speler uit staat. Met de afstandsbediening kan de Popcorn Hour nu ook echt bijna uitgezet worden in plaats van alleen in stand-by-stand. U voorkomt daarmee dat de speler tot leven komt wanneer een pc in hetzelfde netwerk tijdens het opstarten de A-200 vindt. De A-200 is een van de weinige spelers met een gigabit netwerkpoort, maar in ons geval hadden we er niet veel aan. Er wordt op netwerkniveau wel verbinding gemaakt, maar zaken als het verkrijgen van een ip-adres of communiceren als dat adres handmatig wordt ingevoerd, lukken niet. De enige mogelijkheid is dan terugschakelen naar de 10/100 stand, deze werkt vlekkeloos. Een ander aandachtspunt is HD-audio, dat nog niet vlekkeloos werkt. Gelukkig staat Syabas erom bekend snel en vaak updates uit te brengen, dus hopelijk worden deze problemen binnenkort opgelost. Bijwerken van de firmware of van de geïnstalleerde programma’s als usenet of de Samba Server verloopt vlotjes.

Conclusie

Al met al is de A-200 een heel complete speler met iedere denkbare uitgang en ondersteuning voor vrijwel ieder formaat. Wie kan leven met de kleine onhebbelijkheden haalt een dijk van een mediaspeler in huis.

Popcorn Hour A-200

Prijs €220,-

Garantie 2 jaar

Videoformaten Mpeg1/2/4 elementary (m1v, m2v, m4v), mpeg1/2 ps (m2p, mpg, dat, vob), peg2 transport stream (ts, tp, trp, m2t, m2ts, mts), avi, asf, wmv, mkv, mov (h.264), mp4 en rmp4

Audioformaten Aac, m4a, mpeg audio (mp1, mp2, mp3, mpa), wav, wma, flac en ogg

Overige formaten Jpg, bmp, png, gif

Codecs Xvid (sd/hd), mpeg-1, mpeg-2 mp@hl, mpeg-4.2 asp@l5, 720p, mpeg-4.10 (h.264) : bp@l3, mp@l4.0, hp@l4.0, hp@l4.1, wmv9 : mp@hl, smpte 421m (vc-1) : mp@hl, ap@l3, dolby digital, dts, wma, wma pro, mpeg-1 layer 1/2/3, mpeg-4 aac-lc, mpeg-4 he-aac, mpeg-4 bsac, lpcm, flac en vorbis

Ondertitels Srt, microdvd, ssa, idx+sub

In- en uitgangen HDMI v1.3; component; composiet; S/PDIF (optisch en coaxiaal); ethernet 10/100/1000 netwerk; 2 usb-host aansluiting; 1 usb-slave

Resolutie 480p, 576p, 720p, 1080i en 1080p

Bestandssystemen Ext3, ntfs en fat

Oordeel 8/10

Pluspunten

Zeer complete mediaspeler

Aantrekkelijk geprijsd

Blu-ray-ondersteuning

Minpunten

Nog wat bugs (geluid en netwerk)

0 Reacties op: Popcorn Hour A-200

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord