Popcorn Hour A-210

Door: Maikel Dijkhuizen | 16 september 2011 18:09

Apps & Software

Syabas heeft een prima reputatie op het gebied van mediaspelers. De fabrikant introduceerde in 2007 de Popcorn Hour A-100. Dit was een van de eerste Networked Media Tanks die overweg kon met HD-films. De A-210 behoort tot de nieuwste generatie mediaspelers en we zijn benieuwd of het de goede naam van de maker waarmaakt.

Het eerste dat opvalt aan de Popcorn Hour A-210 is zijn uiterlijk. Vergeleken met zijn voorganger A-200 is de behuizing veel robuuster. De behuizing is rechthoekig en gemaakt van geborsteld aluminium. Een hele verbetering, want de A-200 had een goedkope uitstraling. Een extra voordeel van de vernieuwde behuizing is dat de warmte beter wordt afgevoerd. Een ventilator is daardoor niet nodig, met als gevolg dat de speler muisstil is. Wat betreft de aansluitingen is er niets veranderd, want alle gangbare video- en audio-uitgangen zijn aan de achterzijde te vinden. Wel is er in het voorpaneel een usb-poort om snel en makkelijk een externe harde schijf te koppelen. Eventueel monteert u een 2,5- of 3,5inch-schijf via een klepje aan de onderzijde van de mediaspeler. De configuratie van de A-210 viel aan het begin enigszins tegen, omdat het merkwaardig genoeg niet lukte om beeld via HDMI te krijgen. Een firmware-update bood echter uitkomst, waarna we niet meer tegen problemen zijn aangelopen.

Het uiterlijk is veel robuuster dan zijn voorganger.

Tot nu toe noemde Syabas zijn mediaspelers Networked Media Tanks. Dit zijn eigenlijk normale mediaspelers die draaien op een chipset van Sigma Designs. Tegenwoordig heeft Syabas weer een andere naam bedacht voor zijn mediaspelers, namelijk Networked Media Jukebox. De naamswijziging slaat op de nieuwe Jukebox-software van het product. Bestanden afkomstig van aangesloten (netwerk)bronnen indexeert de speler op uw verzoek, zodat muziek, films en foto's gemakkelijk via het menu zijn te benaderen in een overzichtelijke 'multimediamuur'. Gunstig is dat de speler filmgegevens en -covers van het web downloadt, zodat u snel toegang hebt tot extra informatie. Een leuke toevoeging is het brede aanbod van apps. Zo integreert u onder meer Twitter, YouTube, Facebook en diverse spelletjes.

De SMP8643-mediaprocessor van Sigma Designs vormt de motor van de speler. Over bestandsondersteuning hebben we niets te klagen, die is prima in orde. Dankzij een blu-ray-licentie verwerkt het apparaat zelfs blu-ray-images inclusief menu's. Net als bij eerdere Popcorn Hours is het ook bij de A-210 erg eenvoudig om het audiospoor ten opzichte van het videospoor te vertragen of te versnellen. Dit komt van pas voor mensen die een aparte AV-receiver gebruiken voor het geluid en lipsync-problemen ervaren. Niet alle receivers hebben immers zelf een lipsync-optie.

Conclusie

De speler is iets duurder dan veel andere mediastreamers, maar daar krijgt u een hoop voor terug. De apps vormen een nuttige toevoeging en de Nederlandstalige Jukebox-interface voelt prettig aan. Ook de lipsync-optie is erg nuttig. Als we de speler vergelijken met de geteste mediaspelers in de test in Computer!Totaal nummer 6 2011, dan is de speler door de wat moeizame configuratie net iets minder dan de HDI Dune HD Duo. De interface ziet er prima uit en hij is hierdoor wat ons betreft gelijkwaardig aan de D-Link Boxee Box en de WD TV Live Hub.

Popcorn Hour A-210

Prijs € 239,-

Videoformaten Avi, asf, iso, vob, ifo, dat, mp4, mov, wmv, mkv, mpg, m1v, m2v, m4v, ts, tp, trp, m2t, m2ts, mts

Videocodecs H.264, xvid, wmv9, vc-1, mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4

Audioformaten Aac, m4a, mpeg audio, wav, wma, flac, ogg, ape, Dolby Digital (Plus), Dolby TrueHD, DTS, DTS HD MA

Afbeeldingsformaten Jpeg, bmp, gif, png

Ondertitels Srt, ssa, sub, idx

In- en uitgangen HDMI v1.3a, composiet, component, S-Video, s/pdif (optisch en coaxiaal), 2 x usb-host, 1 x usb-slave, ethernet 10/100/1000

Oordeel 8/10

Pluspunten

Jukebox-interface

Brede bestandscompatibiliteit

Geen ventilator

Minpunten

Relatief duur

Lastige configuratie

Indexeren duurt lang

0 Reactie(s) op: Popcorn Hour A-210

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.