Popcorn Hour A-300

Door: Maikel Dijkhuizen | 13 juni 2012 14:32

Apps & Software

De behuizing van de Popcorn Hour A-300 is nauwelijks veranderd ten opzichte van voorganger A-210. Gelukkig ontdekken we aan de binnenzijde en in het menu wel de nodige vernieuwingen. Heeft Syabas wederom een mediaspeler uitgebracht die behoort tot het topsegment?

Vergeleken met de A-210 zien we aan de aluminium buitenkant twee verschillen. Het meest opvallende verschil is een micro-usb3.0-slaveaansluiting. Daarnaast bevat het apparaat meer koelgaten om hitte - afkomstig van de multimediaprocessor en de optionele harde schijf - af te voeren. Desondanks wordt de behuizing nog behoorlijk warm. Traditiegetrouw kiest Syabas voor een mediaprocessor van Sigma Designs. Hiermee onderscheidt het bedrijf zich van de meeste concurrenten, die hoofdzakelijk goedkopere mediaprocessors van Realtek gebruiken. De Sigma Designs SMP8647 ondersteunt alle gangbare formaten. U kunt eventueel 3D afspelen op basis van side-by-side. Betere 3D-opties zijn helaas niet voorhanden.

De configuratie van de A-300 verloopt nogal houterig. Er is in eerste instantie een composietkabel nodig om beeld te krijgen voordat we kunnen overschakelen naar HDMI. De interface is gebaseerd op Adobe Flash en heeft een redelijk snelle reactietijd. Net zoals eerdere edities geeft ook deze speler menu's weer van blu-ray-rips. Mediagegevens van films haalt u aan de hand van Jukebox-software op bij online bronnen en ondertitelbestanden zijn via www.opensubtitles.org aan films toe te voegen. Er is een uitgebreide catalogus met ruim zestig apps aanwezig. De ontwikkelaars geven actieve ondersteuning via firmware-updates. Dat is wel nodig ook, want de speler liep tijdens onze test regelmatig vast.

Conclusie

De prijs van de A-300 ligt aanzienlijk hoger vergeleken bij mediaspelers met een Realtek-chip. De grote hoeveelheid apps, het innovatieve menu en de ondersteuning van blu-ray-menu's rechtvaardigen voor een deel het prijsverschil. Daarentegen kregen we tijdens de test regelmatig te maken met vastlopers. Bovendien is de configuratie voor doorsnee consumenten vrij lastig en is de navigatiestructuur in het menu op sommige plekken onlogisch. Veel fabrikanten van goedkopere merken hebben dit soort zaken beter voor elkaar.

Popcorn Hour A-300

Prijs € 239,-

Mediaprocessor Sigma Designs SMP8647

Geteste firmware-versie 05-01-120118-23-POP-421-000

Videoformaten M1v, m2v, m4v, m2p, mpg, dat, vob, ts, tp, trp, m2t, m2ts, mts, avi, asf, wmv, mkv, 3dmkv, mov, mp4, rmp4

Videocodecs Mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, h.264, xvid, wmv9, vc-1

Audioformaten M4a, mp1, mp2, mp3, mpa, wav, wma, flac, ogg, tta, aac, ac3, lpcm, DTS, DTS HD HR, DTS HD MA, Dolby Digital (Plus), Dolby TrueHD

Afbeeldingsformaten Jpeg, bmp, gif, png

Ondertitels Srt, sub, ssa, sub/adx

In- en uitgangen HDMI 1.3a, composiet, component, S-Video, s/pdif (optisch en coaxiaal), 2 x usb-host, 1 x usb-slave, ethernet 10/100/1000

Oordeel 6/10

Pluspunten

Extra filminformatie

Ondertitels downloaden

Firmware-updates

Kabels meegeleverd

Minpunten

Herkent tijdens configuratie geen HDMI

Duur

Regelmatig vastlopers

0 Reactie(s) op: Popcorn Hour A-300

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.