Popcorn Hour C-300

Door: Maikel Dijkhuizen | 11 juli 2012 14:52

Apps & Software

De Popcorn Hour C-300 is momenteel de meest luxe mediaspeler van Syabas. Met een standaardlengte van 43 centimeter zet u het apparaat eenvoudig op een receiver. Leuke extra's zijn het 2,5inch-scherm en de mogelijkheid om twee harde schijven te monteren.

Filmliefhebbers die een mediaspeler wensen met voldoende opslagcapaciteit, kunnen de Popcorn Hour C-300 overwegen. In de metalen behuizing is namelijk plek voor twee harde schijven. Aan de voorzijde bevindt zich een klepje waarin u simpel een 3,5inch-schijf schuift. Binnen de behuizing monteert u eventueel nog een 2,5inch-schijf. In plaats daarvan kunt u er ook voor kiezen om de vrije SATA-poort voor een blu-ray-speler te gebruiken. Overigens is voor de montage wel enig technisch inzicht vereist. De C-300 mist een usb-slave-poort, waardoor u de mediaspeler niet aan een pc kunt koppelen voor het overzetten van data. Iets dat nuttig kan zijn als u geen NAS hebt en er in één keer veel films op wil zetten.

Aan zowel de voor- en achterzijde treft u twee usb-poorten. Het mooie kleurenscherm is een nuttige toevoeging. Het is hierdoor niet nodig om de televisie in te schakelen voor de bediening van het menu. De afstandsbediening maakt gebruik van een radio-uitzendsignaal. Dankzij deze technologie hoeft u de afstandsbediening niet per se op de C-300 te richten. De Flash-gebaseerde interface zagen we ook al bij de eerder besproken Popcorn Hour A-300. De mogelijkheden zijn dan ook exact hetzelfde. Zo kunt u filminformatie van internet ophalen en diverse apps installeren. De apps zijn voor de Nederlandse markt minder interessant, want Uitzending Gemist en RTL XL ontbreken. De navigatiestructuur van het menu zou op sommige plekken iets gebruiksvriendelijker mogen.

Conclusie

Bent u bereid om de forse aanschafprijs van 379 euro te betalen, dan beschikt u over een high-end-mediaspeler met allerlei extra opties. Onder leiding van de Sigma Designs SMP8647-chipset bekijkt u films inclusief blu-ray-menu's op uw televisie. Dankzij de standaardlengte van 43 centimeter en het duidelijke kleurenscherm is deze mediaspeler ook geschikt voor mensen die houden van een nette audio/video-installatie. De behuizing past uitstekend in een hifi-meubel en u hebt geen televisie nodig om muziek te selecteren. De C-300 bevat met een kleurenscherm, rf-afstandsbediening en plaats voor twee harde schijven of een blu-ray-speler bovendien interessante opties, zodat u met dit apparaat vast nog jaren vooruit kunt.

Popcorn Hour C-300

Prijs € 379,-

Mediaprocessor Sigma Designs SMP8647

Geteste firmware-versie 05-01-120118-23-POP-420-000

Videoformaten M1v, m2v, m4v, m2p, mpg, dat, vob, ts, tp, trp, m2t, m2ts, mts, avi, asf, wmv, mkv, mov, mp4, rmp4

Videocodecs Mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, h.264, xvid, wmv9, vc-1

Audioformaten Aac, m4a, mp1, mp2, mp3, mpa, wav, wma, flac, ogg, ape, tta, lpcm, DTS, DTS HD HR, DTS HD MA, Dolby Digital (Plus), Dolby TrueHD

Afbeeldingsformaten Jpeg, bmp, gif, png, tiff

Ondertitels Srt, sub, ssa, sub/idx

In- en uitgangen HDMI 1.3a, composiet, component, S-Video, s/pdif (optisch en coaxiaal), 5 x usb-host (waarvan 1 intern), ethernet 10/100/1000

Oordeel 7/10

Pluspunten

Ruimte voor twee harde schijven

Groot kleurenscherm

Optionele blu-ray-speler

Minpunten

Geen usb-slave

Technische kennis vereist

Duur

0 Reactie(s) op: Popcorn Hour C-300

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.