Power Configuration Switcher alpha 6

Door: Robbin Ooijevaar | 28 juni 2011 11:57

Apps & Software

In Windows 7 kunt u heel eenvoudig meerdere energieprofielen maken. Zo kunt u bijvoorbeeld een slimme afweging maken tussen computerprestaties en energieverbruik, zodat u langer door kunt werken met een volgeladen notebookaccu.

Alles wat u hiervoor nodig hebt, vindt u bij Configuratiescherm / Hardware en geluiden / Energiebeheer. Het is wat lastig om tussen de verschillende profielen te schakelen, maar gelukkig biedt Power Configuration Switcher uitkomst. Power Configuration Switcher is overzichtelijk en kan ervoor zorgen dat automatisch naar een ander energieprofiel wordt omgeschakeld. Dit is vooral handig voor notebookgebruikers. Dubbelklik op het Power Configuration Switcher-icoontje in uw systeemvak (rechtsonder in beeld, naast het Windows-klokje). Plaats een vinkje bij Enable automatic switching en stel drie energieprofielen in:

1. Plugged in: De computer is aangesloten op netstroom.

2. On battery: De computer werkt op de accu.

3. When battery % is less then 30 (inclusief schrijffout in de software): De accu heeft nog maar 30% capaciteit.

Bevestig met OK om de instellingen te bewaren. Uiteraard is het ook mogelijk om handmatig te schakelen. Dit kan handig zijn als u op de accu werkt en toch even wilt omschakelen naar het energieprofiel Hoge prestaties. Klik met rechts op het Power Configuration Switcher-icoontje in uw systeemvak. Het programma toont alle aanwezige energieprofielen. U activeert een profiel door erop te klikken.

Power Configuration Switcher vereenvoudigt het automatisch schakelen tussen energieprofielen.

Power Configuration Switcher alpha 6

Freeware

Taal Engels

Download 522 KB

OS Windows 7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Power Configuration Switcher alpha 6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.