PrinterShare 2.1.03

Door: Maikel Dijkhuizen | 15 maart 2010 16:07

Review

Dankzij de tool PrinterShare drukt u eenvoudig documenten af op printers van andere personen. Maar ook als u op afstand uw eigen apparaat wilt gebruiken, is dat mogelijk. Op die manier verzendt u printopdrachten naar het thuisfront, terwijl u bijvoorbeeld op reis bent.

PrinterShare maakt het mogelijk om documenten op afstand af te drukken via gedeelde printers. Om chaos te voorkomen, is er wel een aantal voorwaarden. Zo is het noodzakelijk dat de eigenaar van de machine toestemming geeft, voordat de afdrukopdracht wordt uitgevoerd. Bovendien moeten de pc’s die als verzender en ontvanger dienen, allebei over een versie van PrinterShare beschikken en aangesloten zijn op internet. Er ontstaat vervolgens een eenvoudig netwerk van verschillende printers waarvan u simpel gebruikmaakt. Dat is bijvoorbeeld van toepassing als u een fysieke uitnodiging wilt versturen naar familieleden en vrienden. De tool gebruikt u in dat geval als alternatief voor de fax en e-mail. Maar ook als u op reis bent, is het soms handig. Wanneer u bijvoorbeeld een belangrijk document wilt bewaren, drukt u het onderweg rechtstreeks af op uw thuisprinter vanaf uw laptop of iPhone. U verstuurt afdrukopdrachten vanuit alle denkbare applicaties, zoals Word, Photoshop of Internet Explorer. Bijzonder is dat de ontvangende pc niet over dezelfde applicatie hoeft te beschikken. Op die manier kan iemand toch een docx-bestand lezen, zonder dat diegene een recente Office-versie op de pc heeft staan.

Voordat u PrinterShare kunt gebruiken, maakt u een gratis account aan.

Configuratie

Als u het programma voor het eerst opstart, maakt u een account aan. PrinterShare detecteert direct alle printers die op uw computer of in het netwerk zijn aangesloten. U bepaalt zelf welke machines u wilt delen, door het apparaat te selecteren en op Share te klikken. De machine heeft nu een online status en is bereikbaar voor andere gebruikers. Wanneer er iemand uw printer wilt gebruiken, krijgt u een melding te zien. U beslist vervolgens of u het afdrukverzoek accepteert. Het is ook mogelijk om veelgebruikte contacten onbeperkt toegang te verlenen tot u uw printer. Zodra u een printopdracht ontvangt van een goede bekende, kiest u in dat geval Sender Options. Vervolgens selecteert u de optie Download and Print. Uw printer gaat voortaan direct aan het werk als deze persoon opnieuw een verzoek stuurt. Wilt u zelf een document afdrukken op de printer van een andere gebruiker? Ga naar de afdrukfunctie van bijvoorbeeld Word en selecteer in de lijst met afdrukapparaten PrinterShare. Klik op Find Printer en voer het e-mailadres van de ontvanger in. Vervolgens selecteert u de juiste machine en bevestigt u tweemaal met OK. Zodra de ontvanger het verzoek accepteert, wordt het document afgedrukt. Overigens verzendt het programma de gegevens met een encryptie, waardoor onbevoegden de gegevens niet zomaar kunnen onderscheppen.

Bepaal welke printer u online wilt delen.

In dit venster verschijnen alle binnenkomende afdrukverzoeken.

Advertenties

De gratis versie van PrinterShare print bij elke afdrukopdracht een advertentiepagina uit. Houd er rekening mee dat deze pagina’s meestal voorzien zijn van kleur, waardoor uw kleurpatronen sneller leeg raken. Misschien is het daarom verstandiger om in zwart-wit te printen als het bijvoorbeeld om tekstbestanden gaat. De originele documenten blijven verder onaangetast. Als u zich registreert voor 9,95 dollar per maand, dan hebt u geen last van reclame. Verder wordt een gratis account na drie maanden inactiviteit automatisch verwijderd.

PrinterShare 2.1.03

Freeware (met advertenties)

Taal Engels

Medium 952 KB download

OS Windows XP/Vista/7 (32 en 64 bit); Mac OS X; Android; iPhone

Systeemeisen 128 MB RAM, 10 MB harde-schijfruimte

Maker Printer Anywhere Inc.

Oordeel 8/10

Pluspunten

Overal printen

Geen kennis van netwerken nodig

Versleuteling van verzonden documenten

Minpunten

Niet Nederlandstalig

Geen melding of het document succesvol is geprint

Advertentiepagina wordt afgedrukt

0 Reactie(s) op: PrinterShare 2.1.03

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.