Providers: 'Nokia's zouden beter verkopen met Android'

Door: Elmar Rekers | 17 april 2012 11:25

Apps & Software

Nokia had niet voor Windows Phone moeten kiezen als leidend platform voor smartphones. Volgens een groot aantal Europese providers zouden de Finse mobieltjes beter verkopen met Android.

Dat concludeert persbureau Reuters na een telefonische rondgang langs verschillende Europese providers. Veel van de aanbieders zijn van mening dat nieuwe Nokia-toestellen als de Lumia 800 en Lumia 710 "makkelijker te verkopen" waren als deze over Android zouden beschikken.

"Niemand komt de winkel in en vraagt naar een Windows Phone", zegt een anonieme topman van een Europese provider. "Als de Lumia met dezelfde hardware op Android zou draaien, was deze veel makkelijker te verkopen." Daarnaast meent hij dat Nokia een te klein marketingbudget beschikbaar heeft om de toestellen aan de man te brengen.

Bugs

Veel providers laten tegenover Reuters weten dat de Lumia-toestellen van Nokia over een slecht imago beschikken na verschillende bugs in de software. Daarnaast zouden de toestellen niet innovatief zijn en over een te hoog prijskaartje beschikken om ze tot een aantrekkelijk alternatief voor Android-smartphones en de iPhone te maken.

Hoewel Nokia onlangs liet weten dat de verkoop van de eerste Windows Phone-toestellen voorspoedig verloopt, zag het bedrijf zich vorige week wel genoodzaakt teleurstellende kwartaalresultaten te presenteren. Volgens onderzoeksbureau Moody zal Nokia in de loop van 2012 echter de eerste positieve effecten van diens Windows Phone-strategie gaan terugzien.

0 Reactie(s) op: Providers: 'Nokia's zouden beter verkopen met Android'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.