PS3 Media Server 1.50.0 Beta 1

Door: Maikel Dijkhuizen | 02 november 2011 15:45

Apps & Software

U kunt veel meer met een PlayStation 3 doen dan alleen maar games spelen. Deze spelconsole zet u namelijk gemakkelijk in als mediaserver. Muziek en films die elders in uw netwerk staan opgeslagen, speelt u rechtstreeks af op uw tv. Het programma PS3 Media Server kan overweg met de meeste video- en audioformaten.

De PlayStation 3 zelf ondersteunt niet alle bestandsformaten. Wanneer u Windows Media Player als DLNA-server gebruikt, kunt u om die reden lang niet alles afspelen. De oplossing is het programma PS3 Media Server. Vanzelfsprekend streamt u soepel video- en audioformaten die de spelconsole standaard accepteert, zoals mp3, mp4, avi en wmv. Niet-ondersteunde mediabestanden zet het programma tijdens de weergave om naar een andere formaat. Hierdoor is bijvoorbeeld een mkv-film alsnog afspeelbaar. Daarnaast bekijkt u onder meer iso-images en VIDEO_TS-mappen van dvd's. Ook flac-, ape- en ogg-bestanden beluistert u dankzij PS3 Media Server op uw PlayStation 3. Houd er rekening mee dat de freeware veel processorkracht opslurpt.

Met PS3 Media Server is het mogelijk om mkv-bestanden naar uw PlayStation 3 te streamen.

DLNA-server instellen

Zodra u PS3 Media Server installeert, configureert u eigenlijk een DLNA-server op uw pc. De freeware controleert eerst of er een PlayStation 3 in het netwerk is aangesloten. Bij het tabblad Navigatie/Share Instellingen geeft u aan welke (netwerk)mappen u met de spelconsole wilt delen. Via Transcoding Instellingen wijzigt u eventueel allerlei afspeelopties. Als uw PlayStation 3 is aangesloten op een HD-receiver met meerdere speakers, is het slim om zes audiokanalen in te stellen. De instellingen zijn niet voor iedereen eenvoudig te begrijpen. Gelukkig is het in de meeste gevallen niet nodig om iets aan te passen. Als het goed is, integreert de DLNA-server in de menuonderdelen Foto, Muziek en Video van uw PlayStation 3. U kunt de bestanden nu selecteren en afspelen.

Selecteer de mappen waarin uw mediabestanden staan opgeslagen.

Conclusie

De DLNA-server werkt erg prettig, want de meeste bestandsformaten speelt de spelconsole feilloos af. Alleen iso-images van blu-ray- en AVCHD-films herkent het programma niet. De beeldkwaliteit van films is prima in orde. Nederlandstalige ondertiteling wordt automatisch weergegeven, mits u bij Transcode de juiste stream kiest. Naast de PlayStation 3 kunt u ook nog andere apparaten als DLNA-client inzetten. Zo is PS3 Media Server te gebruiken in combinatie met verschillende televisies en mediaspelers. Ook Xbox 360 is compatibel. De freeware is in Java geprogrammeerd, waardoor u het op verschillende besturingssystemen kunt installeren.

PS3 Media Server 1.50.0 Beta 1

Freeware

Taal Nederlands

Download 25,1 MB

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X; Linux

Systeemeisen 2,6GHz-processor

Maker PS3 Media Server

Oordeel 9/10

Pluspunten

Muziek en films streamen naar PlayStation 3

Prettige bediening

Platformonafhankelijk

Minpunten

Instellingen zijn lastig te begrijpen

0 Reactie(s) op: PS3 Media Server 1.50.0 Beta 1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.