Quantic Dream onthult Beyond: Two Souls voor PlayStation 3

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 05 juni 2012 11:12

Apps & Software

Game-ontwikkelaar Quantic Dream heeft tijdens de E3-persconferentie van Sony zijn nieuwe game Beyond: Two Souls aangekondigd. Verder stond de PlayStation-presentatie in het teken van onder meer God of War: Ascension en The Last of Us.

Quantic Dream was eerder verantwoordelijk voor Heavy Rain, en net als die game zal Beyond: Two Souls exclusief beschikbaar komen voor de PlayStation 3. Volgens de Franse ontwikkelaar zal het spel de technische grenzen van de Sony-console opzoeken (zie video onder).

Hollywood-actrice Ellen Page is aangetrokken om de hoofdrol van Jody Holmes op zich te nemen. De gamer zal in het spel vijftien levensjaren van het hoofdpersonage doorlopen, en net als bij Heavy Rain zal de nadruk op het verhaal van de game liggen. Het spel is ontwikkeld met de nieuwe game-engine die Quantic Dream eerder dit jaar onthulde tijdens de Game Developers Conference. Beyond: Two Souls moet in het eerste kwartaal van 2013 verschijnen.

God of War: Ascention

Een andere grote game die Sony uitgebreid presenteerde tijdens de persconferentie was God of War: Ascension. Deze nieuwe game binnen de succesvolle franchise van Sony, zal op 12 maart uitkomen voor de PS3. Hierin zullen spelers wederom in de huid kruipen van Kratos.

Naast de nieuwe God of War stond Sony ook stil bij The Last of Us, een game die de afgelopen maanden al veel stof deed opwaaien. Er waren nog maar weinig concrete details over het spel bekend, maar tijdens de persconferentie kregen de toegestroomde journalisten dan eindelijk de eerste gameplay-beelden te zien. Zoals verwacht betreft het hier een third-person actie-game. Het spel wordt ontwikkeld door Uncharted-studio Naughty Dog en vertoont dan ook zeker overeenkomsten met deze PlayStation-serie.

PS Vita

Daar waar Sony tijdens de presentatie veel aandacht besteedde aan games voor de PlayStation 3, stond het bedrijf opvallend weinig stil bij zijn nieuwe Vita-handheld. Verwacht werd dat er groots zou worden ingezet op deze gadget omdat de verkoopcijfers hiervan in de eerste maanden alles behalve positief waren. Naast een korte introductie van Assassin's Creed: Liberation en Call of Duty: Black Ops Declassified werd er echter maar weinig voor Vita-gamers in het vooruitzicht gesteld.

[youtube]mkJffwIH5xk[/youtube]

0 Reactie(s) op: Quantic Dream onthult Beyond: Two Souls voor PlayStation 3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.