RadioMaximus 1.8

Door: Evi Maquoi | 10 juli 2012 17:11

Apps & Software

Bent u op zoek naar radiostations uit Japan, Zweden of Canada? Of neemt u graag radioprogramma's op? Dankzij RadioMaximus krijgt u toegang tot duizenden zenders. Bovendien kunt u opnames plannen en Last.fm-zenders beluisteren.

Via de zoekfunctie van RadioMaximus kunt u radiostations opsporen op naam, per land of op muziekgenre. Het aantal zenders is ontzettend groot en erg gevarieerd. Van lokale stations tot openbare omroepen, niets ontbreekt. U kunt onmiddellijk naar een zender luisteren en deze eventueel aan uw favorieten toevoegen. Via het rechtermuisknopmenu is het mogelijk om extra informatie op te vragen zoals de website van de radiozender, de bitrate, het streamtype enzovoorts. Handig is dat u via het tabblad Music ook rechtstreeks nummers van uw favoriete artiesten kunt opsporen en streamen. RadioMaximus schotelt bovendien gelijkaardige artiesten voor. Afspeellijsten maken met de zoekresultaten? Ook dat kan. Indien u over een Last.fm-account beschikt kunt u ook naar Last.fm-zenders luisteren.

Opnemen

Wilt u een radio-uitzending op een later tijdstip beluisteren? RadioMaximus heeft een opnamemodus waarmee u korte fragmenten of zelfs volledige radioprogramma's kunt opnemen. Dat kan zowel live als gepland. RadioMaxiumus beschikt namelijk over een planfunctie, waarmee u bijvoorbeeld elke dinsdag een opname kunt maken van uw favoriete programma op 3FM. Het is zelfs mogelijk om songs te splitsen per nummer of een vooringestelde tijdsduur. Opnemen kan niet enkel in mp3-formaat maar ook in wma-, aac- en ogg-formaat. Opmerkelijk is dat u ook opnames kunt maken wanneer u een nummer van een bepaalde artiest zoekt. Hierdoor bengelt de tool een beetje op het randje van legaliteit.

RadioMaximus is een gebruiksvriendelijk programma dat verplichte kost is voor elke radioliefhebber. Het geeft toegang tot duizenden zenders en heeft behoorlijk wat interessante functies onder de motorkap.

Er zijn ook flink wat Nederlandse radiostations beschikbaar via RadioMaximus.

U kunt niet enkel live-uitzendingen opnemen maar ook opnames plannen.

RadioMaximus 1.8

Freeware

Taal Engels

Download 18,4 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 8/10

Pluspunten

Gigantisch aanbod radiozenders

Uitzendingen opnemen

Zoeken op artiest of nummer

Opnames plannen

Minpunten

Geen

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: RadioMaximus 1.8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.