© PXimport

RadioSure Free 2.2.1

Geplaatst: 14 juli 2011 - 08:03

Aangepast: 16 november 2022 - 10:26

Robbin Ooijevaar

Hoewel de cassetterecorder al jaren geleden is verdwenen, brengt RadioSure het gevoel toch een beetje terug: liedjes opnemen van de radio. Een 'echte' FM-zender is daarbij niet nodig, want RadioSure maakt gebruik van radiozenders op internet.

Het cassettebandje is bij RadioSure vervangen door mp3. Het programma ondersteunt naar eigen zeggen ruim 1700 zenders. Het beschikt over een zoekfunctie om nieuwe zenders te vinden en u kunt favorieten aanleggen. De opnamefunctie werkt verrassend goed. Het leukste is dat RadioSure de mp3's zelf een naam geeft aan de hand van de artiest en de naam van het liedje. Deze gegevens slaat het programma ook op in de mp3-tags. De mp3's worden vervolgens bewaard in de map RadioSure Recordings in uw muziekmap (in Windows 7 te vinden via Start). Omdat RadioSure de liedjes automatisch voorziet van tags, kunt u het programma gewoon de hele dag op een van uw favoriete zenders laten staan. Druk op de opnameknop (Record) en kijk aan het einde van de dag welke liedjes RadioSure allemaal voor u heeft opgenomen. Hierbij is de mute-knop waarmee het geluid wordt gedempt een handig extraatje: u hoeft niet per se mee te luisteren tijdens de opname. Verwacht geen wonderen van de opnamen: de meeste dj's babbelen graag door de muziek heen en liedjes worden vaak ingekort afgespeeld. Naast de gratis versie vindt u op de website ook de Pro-versie van RadioSure, die nog geen 10 euro kost. Deze versie maakt het mogelijk om meerdere uitzendingen tegelijk op te nemen, hij toont uitgebreide trackinfo en biedt bovendien een betere opnamekwaliteit.

© PXimport

Met RadioSure kunt u niet alleen naar internetradiozenders luisteren, u kunt er ook muziek van opnemen!

© PXimport

RadioSure Free 2.2.1

Freeware

Taal Engels

Download 5,1 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

 

© PXimport

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten