Raspberry Pi verkopen overtreffen verwachtingen

Door: kristian-van-tuil | 18 november 2013 07:45

Nieuws

Raspberry Pi passeerde eind oktober de grens van twee miljoen verkochte exemplaren. De mijlpaal werd eerder bereikt dan verwacht.

Het team achter Raspberry Pi, de goedkope volledig aan te passen microcomputer, had eigenlijk verwacht dat de verkoop van het apparaatje pas ergens in januari volgend jaar het aantal van twee miljoen zou bereiken, maar meldt via de officiële blog dat het al in oktober gelukt is de mijlpaal te bereiken. "We weten niet wie het [computertje] gekocht heeft, maar als je er één hebt aangeschaft tussen 24 en 31 oktober, dan zou jij de gelukkige kunnen zijn."

De productie van de Raspberry Pi begon in februari vorig jaar. De aan de Universiteit van Cambridge ontwikkelde microcomputer was oorspronkelijk bedoeld voor educatieve doeleinden, maar bleek ook een groot commercieel succes. De door een ARM-cpu aangedreven micropc is verkrijgbaar in twee verschillende configuraties en kost maximaal ongeveer 30 euro. Veel hobbyisten gebruiken de Pi als mediacenter of thuisserver.

Begin van een trend

Het verschijnen van de Raspberry Pi inspireerde vele andere andere fabrikanten tot het uitbrengen van een computertje vaak niet groter dan een luciferdoosje. Andere succesvolle voorbeelden van microcomputers bestaande uit een enkele printplaat zijn bijvoorbeeld de Arduino, de BeagleBone en de Gumstick.

Aan de slag

Op de website van Computer!Totaal en in het blad hebben we meerdere how to's gepubliceerd over Raspberry Pi. Bekijk een selectie hieronder:

Cursus: Deel 1 - Raspberry Pi, de ultieme knutselcomputer

Cursus: Deel 2 - Raspberry Pi, creëer je eigen cloud

Cursus: Deel 3 - Raspberry Pi als downloadmachine

0 Reactie(s) op: Raspberry Pi verkopen overtreffen verwachtingen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.