Recensie: Acer Liquid Glow E330

Door: Elmar Rekers | 31 oktober 2012 16:10

Internet & Thuis

Fabrikanten moeten van goede huize komen willen ze anno 2012 indruk maken op de almaar groeiende smartphonemarkt. Acer probeert onze harten te winnen met de Liquid Glow E330, mid-range hardware voor een budgetprijs. Maar is dat genoeg?

De E330 is een compact toestel dat bijzonder lekker in de hand ligt. Hoewel de behuizing vrijwel volledig uit plastic bestaat, heeft Acer een zeer stevige telefoon weten te bouwen die amper 125 gram weegt. De achterkant is bedekt met een rubberen laagje, waardoor u veel grip hebt en smerige vingerafdrukken tot een minimum worden beperkt.

Daarbij zorgt het gebrek aan fysieke knoppen (slechts twee aan de zijkanten) voor een strak minimalistisch design. Onder het beeldscherm zijn verder nog vier aanraakgevoelige knoppen te vinden, welke oplichten zodra ze worden aangeraakt. Door de home-knop lang in te drukken, krijgt u de bekende lijst met lopende apps gepresenteerd om te multitasken.

Games spelen

De Liquid Glow E330 wordt aangestuurd door een 1 GHz-processor van Qualcomm en beschikt over 512 MB aan RAM. Prima hardware voor een toestel dat voor 180 euro over de toonbank gaat. De smartphone laat u zonder veel problemen games spelen en op internet surfen, al zal hij bij zware applicaties wel wat haperingen vertonen. Zo soepel als multicore-smartphones loopt de E330 dan ook zeker niet.

Het 3,7 inch WVGA-scherm heeft een resolutie van 800 x 480 pixels. De helderheid en de kleurweergave van dit scherm zijn zeker degelijk te noemen, al laat het qua scherpte en contrast nog wel wat te wensen over. Dit laatste merken we vooral wanneer het toestel in direct zonlicht wordt gebruikt.

De behuizing van de E330 is stevig en ligt lekker in de hand.

Een van de grootste nadelen is echter wel dat het beeldscherm erg krasgevoelig is, omdat er geen gebruik gemaakt wordt van het zogenoemde Gorilla Glass. Sleutels in een broekzak of tas laten erg makkelijk hun sporen na, en een extra bescherming voor het display is dus zeker geen overbodige luxe.

Android 4.0

Op het toestel is verder nog een microSD-slot aanwezig, welke u hard nodig zult hebben om de schamele 1 GB aan geheugen uit te breiden. Een 4 GB-kaartje wordt overigens meegeleverd. Acer levert de E330 met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), en heeft hier bar weinig aan versleuteld. In tegenstelling tot toestellen van HTC en Samsung, krijgt u op de Acer-telefoon dus een tamelijk kale Android-ervaring voorgeschoteld, en dat is eigenlijk best wel prettig.

De aanwezige 5 megapixel camera levert matig werk af, waarbij vooral foto's in slecht belichtte ruimtes bedroevend zijn. Ook de ingebouwde led-flitser kan hier weinig verandering in brengen. Foto's die echter onder ideale omstandigheden geschoten worden, zoals in zonlicht of een goed belichtte huiskamer, zijn gelukkig prima. Jammer is wel dat een camera aan de voorzijde ontbreekt.

Hoewel er een 5 megapixel camera aanwezig is, stellen de foto's behoorlijk teleur.

Acer levert uiteraard ook een headsetje met de telefoon mee, waarmee u muziek kunt luisteren en handsfree kunt bellen. Deze in-ear oordopjes bieden een aardige geluidsweergave, maar het zal niet moeilijk zijn om voor een paar euro een beter setje aan te schaffen.

Conclusie

Acer biedt met de Liquid Glow E330 een mid-range smartphone voor een budgetprijs. Hierbij zorgen vooral de bouwkwaliteit en de prima batterijduur (ruim anderhalve dag bij normaal gebruik) ervoor dat de smartphone een aantrekkelijke optie is als u niet meer dan 200 euro wilt uitgeven. Teleurstellend is wel dat het scherm erg krasgevoelig is en dat het maken van foto's enkel de moeite waard is onder ideale omstandigheden.

Acer Liquid Glow E330

Adviesprijs € 180,-

Besturingssysteem Android 4.0.4

Processor 1 GHz (Qualcomm)

Geheugen 512 MB

Opslag 1 GB (4GB SD-kaart meegeleverd)

Scherm 3,7 inch (800 x 480)

Camera 5 megapixel

Accucapaciteit 1300mAh

Communicatie wifi, gps, bluetooth 2.1, microUSB

Afmetingen 117 x 58,5 x 11,5 mm

Gewicht 125 gram

Oordeel 7/10

Pluspunten

Stevig design

Nagenoeg kale versie Android

Batterijduur

Minpunten

Camera

Krasgevoelig beeldscherm

Weinig geheugen

0 Reactie(s) op: Recensie: Acer Liquid Glow E330

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.