Recensie: Edifier Spinnaker

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 04 augustus 2012 12:00

Apps & Software

Haaienvinnen, slagtanden, zeilmasten, het is onvermijdelijk dat de Spinnaker-speakers bij de eerste aanblik de meest vreemde associaties oproepen. Maar weten de boxen naast hun stijlvolle design ook indruk te maken met een hoogwaardige audioweergave?

De Spinnaker van Edifier bestaat uit twee stereo-speakers, met ieder een totaal vermogen van 45 watt. De matzwarte pilaren lopen krom af, en de speakers zijn afgedekt met zachte speakerstof. Het ontwerp zal misschien niet iedereen bevallen, maar het valt Edifier te prijzen dat ze durven te breken met het doorgaans saaie design van de concurrentie.

Volgens de fabrikant heeft het ontwerp ook nog eens een functioneel aspect. Doordat de speakers namelijk licht naar achteren buigen, wordt het geluid beter de ruimte ingestuurd. Iets dat voor een dynamischere klankweergave zou moeten zorgen. En of het nou door deze vorm komt of niet, tijdens onze uitgebreide testsessie klonken de verschillende lagen binnen de muziek duidelijk en helder.

Ontbreekt aan body

Vooral bij muziek waarbij hoge tonen worden gecombineerd met een rijk middensegment, is het geluid uit de speakers heerlijk. Muziekgenres als rock en techno knallen werkelijk op u af via de ingebouwde midrange- en treble-speakers. Hoewel ook de lage tonen goed doorkomen, missen we hierbij wel enige 'body'. Vooral nummers die het moeten hebben van een diepe bas (dubstep, jazz) boeten hierdoor behoorlijk in op de geluidservaring. Gelukkig is het wel mogelijk om zelf een subwoofer op het setje aan te sluiten.

Het design van de speakers zal in menig huiskamer tot zijn recht komen.

De Spinnaker is via bluetooth eenvoudig te koppelen aan allerlei apparaten. Tijdens onze test streamden we dan ook moeiteloos nummers vanaf een iPhone, Android-tablet en een Windows Phone. Ook is het mogelijk om de speakers aan een mobiel apparaat, pc of televisie te koppelen middels de meegeleverde 3,5mm jack-kabel. De geluidservaring is verreweg het beste wanneer u recht voor de speakers zit en er enkele meters van verwijderd bent. Wat ons betreft dan ook een ideaal setje om aan uw tv te hangen.

Elegant bolletje

Naast de speakers wordt er ook een draadloze afstandsbediening meegeleverd. Dit halve bolletje ziet er even elegant uit als de twee puntige speakers en kan worden opgeladen via een usb-aansluiting. Stijlvol detail is vooral de oplichtende rand die om de afstandsbediening loopt.

Het is desgewenst mogelijk om zelf een subwoofer op de Spinnaker aan te sluiten.

Bovenop het bolletje zit de enige fysieke knop van het hele systeem, welke onder meer gebruikt wordt voor het skippen naar een volgend nummer of het pauzeren van een track. Hierbij moet soms het indrukken van de knop gecombineerd worden met een draaibeweging. Leuk bedacht, maar door het gladde oppervlak en de soepelheid waarmee de bol draait, werkt dit niet altijd even prettig.

Conclusie

Op het moment van schrijven is de set enkel via de Apple Store verkrijgbaar, maar binnenkort zal deze ook in tal van elektronicazaken te vinden zijn. Met de Spinnaker haalt u een zeer degelijke bluetooth-stereoset in huis, die niet alleen indruk maakt met zijn markante verschijning maar ook zeker met het krachtige volume. Het is jammer dat de basweergave wat teleurstelt, zeker omdat de hoge tonen en het middensegment juist wel goed vertegenwoordigd zijn. Daarnaast is ook het prijskaartje van 350 euro ietwat aan de hoge kant, waardoor de Spinnaker toch niet als een regelrechte aanrader kan worden bestempeld.

Edifier Spinnaker

Prijs € 349,95

Oordeel 7/10

Pluspunten

Stijlvol design

Volumebereik

Heldere tonen

Minpunten

Vol basgeluid ontbreekt

Prijs

0 Reactie(s) op: Recensie: Edifier Spinnaker

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.