Recensie: Mede8er MED1000X3D

Door: Maikel Dijkhuizen | 05 december 2012 12:00

Review

Mede8er bracht onlangs een mediaspeler op de markt in de vorm van een vliegende schotel. Naast deze aparte vormgeving, heeft het apparaat nog iets interessants in petto. De geïntegreerde videochip van Realtek ondersteunt namelijk het afspelen van 3D blu-ray-rips.

Het valt te waarderen dat Mede8er het aandurft om een mediaspeler in een gewaagde behuizing te gieten. Of dit futuristisch ogende apparaat mooi staat naast je televisie, is een kwestie van smaak.

De behuizing voelt in ieder geval robuust aan en kan wel tegen een stootje. Het zilveren deksel kan je omhoog tillen. Aan de binnenzijde is er ruimte voor een 2,5 of 3,5inch-schijf.

Op het deksel zijn verschillende knoppen te vinden, waarmee de speler ook zonder afstandsbediening te gebruiken is. De ovalen rand wordt aan de achterkant onderbroken. Hier zijn alle aansluitingen in verwerkt, zoals HDMI 1.4, component, usb3.0-slave en een kaartlezer.

De behuizing van de mediaspeler is zeer robuust.

Passieve koeling

De voorkant bevat alleen een aan/uit-knop. Opvallend is dat Mede8er ervoor heeft gekozen om de MED1000X3D passief te koelen, terwijl veel andere mediaspelers met de 1186-chip een ventilator gebruiken om warmte af te voeren. Toch voelt de behuizing van dit stille exemplaar niet warm aan.

Op het gebied van bestandscompatibiliteit zijn er geen beperkingen, want voor alle gangbare formaten en codecs is er ondersteuning. Het menu reageert vlot op de verlichte afstandsbediening. Er is ruimte voor filminformatie, maar de metadata en bijbehorende afbeeldingen dienen wel op de schijf aanwezig te zijn. De mediaspeler downloadt zelf dus geen filminformatie van internet. Vanuit het menu kunt u onder meer YouTube, Google en een bittorrentclient openen.

De mediaspeler is voorzien van veel aansluitingen en het kan met veel bestandsformaten overweg.

Conclusie

De MED1000X3D is een degelijke mediaspeler met een brede bestandsondersteuning voor video- en audio-formaten. Video’s met HD-audio worden uitstekend weergegeven, waarbij het geluid zo nodig wordt teruggebracht naar twee kanalen voor rechtstreeks gebruik op een televisie.

Vooral de mogelijkheid om 3D-films in Full HD-kwaliteit te bekijken, zal fanatieke filmliefhebbers ongetwijfeld aanspreken. Dit doet deze mediaspeler namelijk perfect. Mede8er levert netjes een HDMI- en usb3.0-kabel mee. Voor een adviesprijs van 229 euro is er ook een versie met een draadloze netwerkadapter te koop.

Mede8er MED1000X3D

Prijs € 199,-

Mediaprocessor Realtek RTD1186

Geteste firmware-versie V1.0

Videoformaten Avi, mkv, ts, tp, trp, m2ts, mpg, mp4, mov, m4v, vob, iso, ifo, dat, wmv, asf, rm, rmvb, flv

Videocodecs Mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, asp, avc, xvid, divx, h.264, wmv9, vc-1, RealVideo

Audioformaten Mp3, mp2, ogg, aac, ra, wav, wma, pcm, lpcm, ac3, DTS, DTS HD MA, Dolby Digital, Dolby TrueHD

Afbeeldingsformaten Jpeg, gif, bmp, png, tiff

Ondertitels Srt, ssa, sub, smi

In- en uitgangen HDMI 1.4, composiet, component, s/pdif (optisch en coaxiaal), 2x usb1.1-host, 1x usb3.0-slave, kaartlezer (SD/SDHC/MS PRO), ethernet 10/100/1000, externe IR-ontvanger

Oordeel 4,5/5

Pluspunten

Stille mediaspeler

3D-films in Full HD

Ruimte voor 2,5inch of 3,5inch-schijf

Kabels meegeleverd

Minpunten

Kan geen filminformatie downloaden

0 Reactie(s) op: Recensie: Mede8er MED1000X3D

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.