Recensie: Samsung Galaxy Note II

Door: Joris Peterse | 02 januari 2013 14:01

Overige elektronica

Zelfs tot verbazing van Samsung zelf ging de eerste Galaxy Note-smartphone zo'n 10 miljoen keer over de toonbank. Genoeg redenen voor Samsung dus om een nieuwe versie te maken, die ondanks een groter scherm in totaal iets kleiner is dan zijn voorganger en qua uiterlijk gelijk is getrokken met de Gal

Wanneer iemand de Galaxy Note II laat zien, is het formaat het eerste discussiepunt. Is het een smartphone of tablet? Werkt het praktisch? Is hij mee te nemen in de broekzak?

Geen onlogische vragen, want met een lengte van ruim 16 cm en een breedte van ruim 8 cm is het nogal een gevaarte. Maar of dat formaat hem ook bruikbaar maakt, is iets persoonlijks. Wij vonden de smartphone qua formaat net aan mee te nemen, maar in gebruik vrij onhandig als je snel iets met één hand wilt bedienen. De door Samsung toegevoegde opties (zoals het naar de zijkant oriënteren van het toetsenbord) ten spijt.

Phablet

Kun je echter met het formaat overweg, dan is de smartphone (gekscherend ook wel 'phablet' genoemd) fantastisch. Het grote scherm leent zich uitstekend voor browsen, video's kijken, tekenen of aantekeningen maken met de stylus.

De Galaxy Note II lijkt qua vorm op de Galaxy S III, maar qua formaat is het een behoorlijk verschil.

Werken met het toestel gaat uitermate vlot. Niet gek ook, want met een 1,6 GHz quadcore-processor en 2 GB RAM is het de snelste Android die we ooit in handen hebben gehad. Zoals we inmiddels gewend zijn van Samsung, is het besturingssysteem Android flink aangepast met Samsungs Android-schil TouchWiz.

Vooral S Note (een app voor (aan)tekeningen met de stylus), Smart stay (waarbij het scherm aan blijft zolang je ernaar kijkt) en de blokkeerstand (waarmee je kunt aangeven wanneer en door wie je niet gestoord wilt worden) zijn waardevolle toevoegingen. Ook het multitasken, waarbij je twee apps naast elkaar kunt zetten, werkt fijn. Helaas is dit alleen mogelijk met een paar applicaties. Overige onderdelen zoals ChatOn, S Beam en Samsung Apps voegen naar onze mening weinig toe.

Internetten en tegelijk een filmpje kijken. Handig!

Conclusie

Als je de Galaxy Note II qua formaat aankunt, is het een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een nieuwe smartphone. Het toestel ziet er indrukwekkend uit, heeft een degelijke bouwkwaliteit en de stylus is netjes weggewerkt in het toestel. Bovendien werkt alles razendsnel en gaat de accu langer mee dan van de meeste andere smartphones (bijna twee dagen bij normaal gebruik).

Samsung Galaxy Note II

Prijs Circa € 650,-

Besturingssysteem Android 4.1

Processor 1,6 GHz quadcore

Geheugen 2 GB RAM

Opslag 16 GB, uitbreidbaar met microSD

Scherm 5,5 inch HD Super Amoled (1280 x 720)

Camera achterzijde 8 megapixel

Camera voorzijde 1,9 megapixel

Accucapaciteit 3100 mAh

Communicatie 802.11a/b/g/n, bluetooth 4.0, gps

Afmetingen 151,1 x 80,5 x 9,4 mm

Gewicht 190 gram

Formaat simkaart Microsimkaart

Meegeleverd Headset, micro-usb-kabel, oplader, stylus

Verkrijgbare kleuren Grijs, wit

Pluspunten

Accuduur

Android 4.1

Stylus

Snel

Minpunten

Moeilijk te bedienen met één hand

Prijs

Oordeel 4,5/5

0 Reactie(s) op: Recensie: Samsung Galaxy Note II

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.