Recensie: Sony Reader PRS-T2

Door: Evi Maquoi | 26 september 2012 16:21

Overige elektronica

Voor boekenwurmen die veel lectuur verslinden is een e-reader onmisbaar. Ze zijn compact, u kunt er honderden of zelfs duizenden boeken op kwijt en de leeservaring is top. Sony lanceerde onlangs de Reader PRS-T2, de opvolger van de succesvolle PRS-T1. De specs zijn in ieder geval veelbelovend...

De PRS-T1 ging in de Benelux 175.000 keer over de toonbank en mag dus gerust succesvol genoemd worden. De verwachtingen zijn dan ook hoog voor de opvolger. Qua specificaties is er niet veel veranderd. Sony hanteert dezelfde grootte (6 inch) en maakt de nieuwe e-reader een luttele 4 gram lichter. Het scherm is nog steeds een E-Ink Pearl-scherm. Erg is dat niet, E-Ink Pearl levert een goed contrast en leest prettig. De combinatie van een aanraakscherm en fysieke knoppen is mooi meegenomen, dat missen we soms bij de Kobo eReader Touch Edition. U kunt dus zowel met een veegbeweging als de knoppen door uw boeken bladeren. Een wat grotere verandering ten opzichte van het vorige model is dat de audiofunctionaliteit verdwenen is. U kunt dus geen muziek of audioboeken luisteren met de PRS-T2. Wellicht een minpuntje als u dat gewend bent van een vorige Sony Reader.

De PRS-T2 van Sony oogt strak en levert een fijne leeservaring dankzij de E-Ink Pearl-technologie.

Gebruiksvriendelijk

De interface van de PRS-T2 is erg goed. U hebt snel toegang tot gelezen boeken en nieuwe titels. Uw boekenplank is eenvoudig aan te passen aan uw eigen voorkeuren en met één druk op de knop navigeert u naar Bol.com om nieuwe e-boeken aan te schaffen. Erg interessant is dat deze e-reader ook enkele apps aan boord heeft. U kunt woorden opzoeken via Google, Wikipedia of de 12 geïntegreerde woordenboeken en er is ook compatibiliteit met Facebook. Zo kunt u bijvoorbeeld op Facebook posten welk boek u aan het lezen bent. Nog interessanter is de samenwerking met Evernote. Hierdoor kunt u documenten of webcontent die u op andere apparaten bewaard hebt, bekijken op uw e-reader. Over de batterij hebben we niet te klagen. Sony claimt dat u zonder wifi-verbinding zo'n acht weken lang een half uur per dag kunt lezen zonder herlading. Dat komt overeen met een batterijduur van ongeveer 30 uur.

Conclusie

De Sony Reader PRS-T2 is een mooie e-reader met flink wat interessante functies. De combinatie van aanraakscherm en fysieke toetsen geeft ieder wat wils. Het scherm met E-Ink Pearl-technologie is energiezuinig en levert prima resultaten, net zoals de iets goedkopere Kobo eReader Touch Edition. De integratie met Facebook en Evernote is een sterke troef. Het enige minpuntje is het ontbreken van een audio-aansluiting voor luisterboeken. In tegenstelling tot de nieuwe Kindle Paperwhite of Kobo Glo heeft deze geen achtergrondverlichting om in het donker te lezen. Sony heeft met de PRSA-CL22 wel een elegante hoes met geïntegreerd leeslampje. Helaas moet u hier wel 50 euro extra voor ophoesten.

Leest u graag in het donker? Dan hebt u de optionele hoes met leeslamp nodig.

Sony Reader PRS-T2

Prijs € 140,-

Maker Sony

Taal Nederlands

Kleuren behuizing Wit, rood of zwart

Afmetingen 173 x 110 x 9,1 mm

Gewicht 164 gram

Schermformaat 6 inch (15,2 cm), (600x800)

Intern geheugen 2 GB (ca. 1,35 GB beschikbaar)

Kaartslot MicroSD (maximaal 32 GB)

E-bookformaten beveiligd EPUB, Adobe PDF

E-bookformaten onbeveiligd EPUB, PDF, txt

Lettertypen 7

Lettergroottes 8

Afbeeldingsformaten jpg, gif, png, bmp

Meegeleverd Micro-usb-kabel en pen

Oordeel 8/10

Pluspunten

Compact maar stevig lichtgewicht

Aanraakscherm en fysieke toetsen

Wifi

Lettertype en -grootte zelf instellen

Evernote Clearly

Minpunten

Geen ondersteuning meer voor audioboeken

Geen ingebouwd licht

Duurder dan concurrentie

0 Reactie(s) op: Recensie: Sony Reader PRS-T2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.