Recensie: Soundfreaq Sound Kick

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 09 oktober 2012 15:00

Apps & Software

Met de Sound Kick levert Soundfreaq een prima bluetooth-speaker af, die door zijn compacte formaat ook nog eens handig is mee te nemen. Verrassen doet het apparaat echter op geen enkel vlak.

De Sound Kick ziet er ronduit stoer uit. De zwarte plastic behuizing en de metalen grill voelen robuust aan, en u kunt het apparaat met zijn 704 gram makkelijk in een tas meenemen. Bovenop de Sound Kick zitten enkele aanraakgevoelige knoppen om onder meer het volume te regelen, met bluetooth-apparaten te verbinden en de UG3-functie in te schakelen.

UG3 is een feature die ervoor zorgt dat de audio-weergave dynamischer klinkt. Tenminste, dat claimt Soundfreaq. Tijdens onze testperiode bleek echter dat dit lang niet bij alle muziek het geval is. Draait u veel rock of klassieke muziek, dan zal u UG3 zeker kunnen waarderen. Hip hop en dance-liefhebbers doen er goed aan deze functie uit te schakelen, omdat het geluid er alleen maar blikkerig van wordt.

Uitschuifbare kamer

Het meest opvallende aan de Sound Kick is verreweg de uitschuifbare standaard, de zogenoemde XKICK Speaker Chamber. Het betreft hier een groot blok aan de achterkant dat u, zij het met enige kracht, uit de Sound Kick trekt. Hierna zal de speaker automatisch inschakelen en kunt u deze stevig neerzetten. Hierbij leunt de Sound Kick licht naar achteren, waardoor het geluid beter de ruimte wordt ingestuurd. Een erg stijlvolle oplossing, en het zorgt er ook nog eens voor dat de speaker lekker plat is als u deze (ingeklapt) meeneemt.

De metalen grill geeft de Sound Kick een stijlvol en stoer uiterlijk.

Wij hebben de Sound Kick met een groot aantal verschillende bluetooth-apparaten uitgeprobeerd en het verbinden van smartphones en tablets, en het afspelen van muziek, verliep overal even vlekkeloos. Het apparaat is geoptimaliseerd voor iOS- en Android-apparaten, maar ook BlackBerry's en toestellen met Windows Phone waren moeiteloos te koppelen.

Lichtbalkje

Verder vinden we op de Sound Kick een usb-poort om uw smartphone op te laden en is er ook een 3,5mm audio-uitgang aanwezig. Aan de voorkant zit nog een lichtbalkje verwerkt in de grill, welke aangeeft wanneer er een apparaat verbonden is of dat UG3-modus wordt ingeschakeld. Dit laatste werkt behoorlijk verwarrend, aangezien de witte balk één of twee keer knippert wanneer de functie wordt in- of uitgeschakeld. Uiteindelijk is het makkelijker om maar op uw gehoor af te gaan om te bepalen of UG3 aan- of uitstaat.

De batterij van de Sound Kick houdt het volgens de fabrikant zo'n zeven uur vol, maar in de praktijk bleken wij het apparaat na zes uur toch echt aan de oplader te moeten hangen. Alsnog meer dan genoeg natuurlijk voor een dagje strand of een picknick in het park.

U krijgt waarvoor u betaalt

Qua audioweergave stelt de Sound Kick niet teleur. Vooral als we ons bedenken dat het apparaat slechts 120 euro kost. Toch is goed te horen dat er aan kwaliteit is ingeleverd om een dergelijk prijsniveau te kunnen handhaven.

Door de achterkant uit te schuiven, ontstaat er zowel een standaard als een geluidskamer.

De Sound Kick stijgt dan ook zeker niet boven (aanzienlijk duurdere) concurrenten als de Bose SoundLink of Logitech Wireless Boombox uit. De speaker van Soundfreaq weet vooral te imponeren met een hoog volume, maar het ontbreken van een volle basweergave verklapt dat we hier niet bepaald met een echte krachtpatser van doen hebben.

Conclusie

De Sound Kick maakt zijn stoere uiterlijk helaas niet helemaal waar. Hoewel het volume flink is op te krikken, ontbreekt het de speaker aan een dynamische audioweergave. Muziek klinkt wat mat en mist vooral een mooie basklank. Iets dat ook de UG3-functie niet kan verbloemen. Een voordeel is dat we dit ook terugzien in het prijskaartje, want met zijn 120 euro is de Sound Kick goedkoper dan de meeste concurrenten. Hierdoor kan deze bluetooth-speaker alsnog een aantrekkelijke optie zijn wanneer u de prioriteit legt bij een robuuste behuizing en een compact design.

Soundfreaq Sound Kick

Prijs € 119,95

Compatibiliteit iOS en Android

Oordeel 6/10

Pluspunten

Stevige behuizing

Hoog volume

Prijs

Minpunten

Geluidskwaliteit laat te wensen over

UG3 voegt weinig toe

Lichtbalk werkt verwarrend

0 Reactie(s) op: Recensie: Soundfreaq Sound Kick

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.