Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Rechter VS verbiedt Windows-verbod in Duitsland

Door: | 12 april 2012 15:09

None
Apps & Software

Een Amerikaanse rechter verbiedt Motorola om in Duitsland een verbod op Windows, Windows Phone en Xbox af te dwingen, mocht de Duitse rechter zo'n verbod toekennen.

De rechter in Seattle die de patentzaak tussen Motorola en Microsoft behandelt, trekt een streep door het dreigende verbod op Microsoft-producten in Duitsland. Zelfs als de Duitse rechter op 17 april een verbod op Windows, Windows Phone en Xbox toestaat, dan mag Motorola dat verbod voorlopig niet effectueren.

Rechter VS beslist voor Duitsland

De magistraat oordeelt dat Motorola zich in zijn Duitse rechtszaak tegen Microsoft koest moet houden, totdat hij zelf tot een oordeel is gekomen. De Amerikaanse zaak is namelijk eerder begonnen en een Duits verbod zou deze zaak ondermijnen, vindt de rechter. Dat meldt de IDG News Service.

Daarmee is de last minute juridische truc van Microsoft succesvol. Microsoft was zo bang voor het dreigende verbod op zijn producten dat het besloot om zijn Europese distributiecentrum uit Duitsland weg te halen, naar Nederland.

Patentmachtsmisbruik

Het opmerkelijke 'verbodsverbod' van de Amerikaanse rechter is voorlopig, totdat hij zelf in mei zal oordelen of Motorola zich aan zijn patentplichten houdt. De octrooien die Motorola inbrengt zijn namelijk standaardessentieel, en daarop rust een zogenaamde FRAND-verplichting: de belofte om het aan iedereen onder redelijke voorwaarden te licenseren.

Volgens Motorola maken cruciale Microsoft-producten inbreuk op patenten op WiFi en de H.264 videocodec. Motorola eist royalty's van Microsoft van 2,25 procent van de verkoopprijs van de inbreukmakende producten. Dit is exorbitant, en bovendien schendt Motorola zijn FRAND-verplichtingen, stelt Microsoft, die in februari een antitrustklacht tegen Motorola indiende. De EC doet inmiddels diepgravend onderzoek naar patentmachtsmisbruik door Motorola.

Apple vs Motorola

Het is niet de eerste keer dat Duitse en Amerikaanse patentzaken op deze manier door elkaar heen lopen. In februari startte Apple in de VS een zaak tegen Motorola om een dreigend verbod op de iPhone 4S in Duitsland te voorkomen.

Bron: Webwereld.nl

0 Reacties op: Rechter VS verbiedt Windows-verbod in Duitsland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.