Recordwinst Samsung voldoet niet aan verwachting

Door: Elmar Rekers | 05 juli 2013 10:11

Nieuws

Samsung heeft in het tweede kwartaal een operationele winst van tussen de 9,3 en 9,7 biljoen won gedraaid, omgerekend tussen de 6,3 en 6,6 miljard euro. Dat blijkt uit de voorlopige presentatie van Samsung's kwartaalcijfers. Eind deze maand worden de definitieve resultaten gepresenteerd.

Hoewel Samsung afstevent op een absoluut recordkwartaal, weten de gepresenteerde winstcijfers niet te voldoen aan de torenhoge verwachtingen van analisten. Voorspeld was namelijk dat de Galaxy-fabrikant een operationele winst van ruim 10 biljoen won (6,9 miljard euro) zou binnenhalen.

Dat Samsung niet aan de verwachtingen van analisten kan voldoen, werd begin deze week ook al duidelijk. De Galaxy S4 lijkt de laatste weken minder te verkopen dan verwacht, waardoor de beurswaarde van het Zuid-Koreaanse concern in een maand tijd met 25,3 miljard dollar kelderde.

Verkoop Galaxy S4

Dat het slecht gaat met Samsung kunnen we echter allerminst stellen. Het afgelopen kwartaal werd er immers 47 procent meer winst geboekt dan in dezelfde periode een jaar eerder. De Galaxy S4 is dan ook Samsung's snelst verkopende smartphone ooit, de teller staat inmiddels op 20 miljoen verkochte toestellen.

0 Reactie(s) op: Recordwinst Samsung voldoet niet aan verwachting

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.