Red je kabels, vlecht ze!

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 10 januari 2014 09:00

How To

Goed, het zal niet vaak voorkomen dat we je op Computertotaal.nl aanraden om aan de slag te gaan met borduurgaren, en we zijn ook absoluut niet voornemens om hier de breiclub van 2014 van te maken, maar deze tip willen we je toch echt niet onthouden. Het kan namelijk je kabels redden.

Ingewikkeld

Deze tip is letterlijk heel ingewikkeld, maar figuurlijk juist heel eenvoudig. Het maakt niet uit hoe netjes je omspringt met je kabels, en dan met name die van je hoofdtelefoon, ze zullen altijd in de war raken en daar kunnen ze per definitie heel slecht tegen (en de gebruikers nog minder). En dat terwijl er dus een hele eenvoudige manier is om die kabels hiertegen te beschermen, namelijk door ze te omwikkelen met borduurgaren.

Als je daaraan denkt zie je waarschijnlijk kabels voor je met een gigantisch dikke winterjas, maar zo erg is het niet. Als de borduurgaren heel strak om de kabel gewikkeld wordt, ontstaat er een soort strakke coating, die ervoor zorgt dat de kabel z'n vorm behoudt en absoluut niet meer in de knoop raakt. Het enige nadeel? Het is een flink karwei en het vereist natuurlijk wel wat handigheid.

Een ingevlochten kabel leeft een stuk langer dan een 'normale' kabel.

Kabels omwikkelen

We hebben het in dit artikel over borduurgaren voor het omwikkelen van de kabels, maar dat is absoluut geen goedkope oplossing, voor borduurgaren betaal je flink in de gemiddelde fourniturenzaak. Dunne wol kan ook, al zal de kabel daar wel een stukje dikker van worden.

Maar hoe werkt het omwikkelen van de kabel precies? Dat is helaas iets ingewikkelder dan het vasthouden van de kabel en omwikkelen maar. Hoe het dan wel moet? Daarvoor verwijzen we je naar een fantastische tutorial, want we gaan toch écht geen cursus vriendschap-armbandjes-knopen geven op deze website (want dat is de techniek die je gebruikt, je knoopt zo'n armbandje om je kabel heen).

Gaat dit je hobby-skills toch echt te boven? Geen zorgen, op Amazon kun je ze geborduurd en wel kopen.

Het omwikkelen van die kabels vereist wel wat handigheid.

2 Reactie(s) op: Red je kabels, vlecht ze!

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 10 januari 2014 13:16 Anoniem
  Met name voor Apple kabels nuttig!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 januari 2014 20:52 MarkS90
  Serieus? Nou vooruit dan.

  Maar heel vreemd is dit niet: wie kan zich nog de omvlechting van een strijkijzerkabel herinneren?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.