Review: Asus ET2220INTI (all-in-one)

Door: raymond-koning | 06 augustus 2013 16:00

Apps & Software

In het verleden zijn aanraak-pc’s met weinig succes op de markt gezet. Het bedienen door middel van aanraking was in Windows nagenoeg onmogelijk en soms werd de beeldkwaliteit negatief beïnvloed door een touch-klaag. Windows 8 is wel helemaal klaar om aangeraakt te worden en technieken voor aanraakschermen zijn flink verbeterd. De aanraak-pc krijgt zijn tweede kans.

De Asus ET2220INTI is een all-in-one die is ontworpen voor Windows 8. Het 21,5 inch-scherm met een resolutie van 1920 x 1080 is voorzien van een aanraakscherm met tien aanraakpunten, zodat alle functionaliteit van Windows 8 bruikbaar is.

De uitvoering die wij van Asus ontvingen is voorzien van een quadcore Intel Core i5-3330. De grafische mogelijkheden worden verzorgd door de NVIDIA GeForce 610M. Het werkgeheugen bedraagt 6 GB en een harde schijf van 2 TB zorgt voor de opslag.

De behuizing ziet er stijlvol uit en is aan de voorzijde voorzien van een stevige glasplaat. Het gebruikte kunststof van de behuizing is stevig en nergens voelt het gammel aan. Het geluidsniveau van de pc is acceptabel. De beeldkwaliteit is uitstekend voor dagelijks gebruik. Door de glasplaat en het aanraakscherm ligt het eigenlijke scherm een paar millimeter diep, maar dat ervaren wij niet als hinderlijk.

Om een tweede scherm aan te sluiten is een HDMI-uitgang aangebracht. De HDMI-ingang is bedoeld om bijvoorbeeld een spelcomputer of blu-ray-speler aan te sluiten en de pc zo als scherm te gebruiken. Opvallend is de uitstekende geluidskwaliteit van het ingebouwde speakersysteem.

Aanraakscherm

Een aanraakscherm is onmisbaar wanneer je het volledige potentieel uit Windows 8 wilt halen. Of dit zich terugvertaald naar zinnige extra’s is een ander verhaal. Echt veel nuttige apps vinden we nog niet terug in de Windows Store.

Eindelijk heeft een aanraakscherm nut, dankzij Windows 8.

Doordat het aanraakscherm best groot is, zijn aanraakelementen boven in beeld niet erg prettig te bedienen wanneer je zittend met de pc werkt. Wel is het apparaat zelf schuin te zetten voor een prettigere bediening. Het meeste plezier aan de tabletmodus op deze all-in-one van ASUS werd beleefd door jonge kinderen. Het is leuk om op deze manier spelletjes zoals memory te spelen. Zo nu en dan is het aanraakscherm ook in de bureaubladmodus handig te gebruiken.

De applicaties die onder in de taakbalk staan, zijn gemakkelijk met de vinger te activeren. Ook voor het bedienen van muziek is een aanraakscherm handig en het inloggen in Windows 8 met behulp van referentie punten in afbeeldingen is leuk en lekker snel.

Conclusie

Door Windows 8 heeft een aanraakscherm eindelijk nut. Wat ons betreft is een touch-screen een welkome aanvulling op een pc. Het maakt het bedienen van de pc eenvoudiger en intuïtiever. De door ons geteste uitvoering van de ET2220INTI is met 1189 euro flink aan de prijs. Je kan gelukkig ook kiezen voor de ET2220IUTI, die gebruikmaakt van de geïntegreerde Intel HD2500 grafische processor. Deze uitvoeringen zijn goedkoper en volstaan in meeste gevallen.

Asus AIO ET2220INTI-B007K

Prijs € 1189,-

Garantie 2 jaar

Processor Intel Core i5-3330 (3 GHz)

Geheugen 6 GB DDR3

Grafisch NVIDIA GeForce 610M

Scherm 21,5 inch (1920 x 1080) met tien aanraakpunten

Opslag 2 TB SATA HDD

Aansluitingen Usb 2.0, 4x usb 3.0, 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting, 3,5mm-microfoonaansluiting, 10/100/1000 netwerkaansluiting, HDMI-uitgang, HDMI-ingang, kaartlezer

Afmetingen 54,9 x 38 x 5,8 cm (l x h x d)

Gewicht 8,7 kg

PCMark 7 score 2774

Pluspunten

HDMI-in- en uitgang

Aanraakscherm

Geluidskwaliteit

Minpunten

Geen 5 GHz wifi

Prijs

SCORE 7/10

0 Reactie(s) op: Review: Asus ET2220INTI (all-in-one)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.