Review: Buffalo MiniStation Air (HDW-PU3)

Door: Evi Maquoi | 28 februari 2013 11:03

Overige elektronica

Buffalo Technology heeft de MiniStation Air gelanceerd. Deze externe harde schijf van 500 GB heeft wifi en een oplaadbare accu aan boord. Dankzij dit toestel heb je altijd je belangrijkste bestanden bij de hand en kan je ze ook lezen of bewerken via je laptop, smartphone of tablet via een beveiligde wifi-verbinding. Erg handig voor mensen die vaak onderweg zijn.

Om altijd en overal toegang te hebben tot je belangrijkste bestanden zijn cloud-toepassingen erg geschikt. Het grootste nadeel hiervan is dat het vaak prijzig wordt indien je veel gigabytes nodig hebt. De MiniStation Air is een compacte harde schijf van 500 GB in een plastic behuizing. De glanzende bovenzijde is een magneet voor vettige vingers, maar dat is dan ook het enige esthetische nadeel.

Buffalo koos voor plastic, maar de bouwkwaliteit van de MiniStation Air is erg degelijk.

MiniStation app

Om de harde schijf van energie te voorzien, moet je de MiniStation Air eerst aan je computer hangen. Je kan de accu eventueel ook opladen via de stekker die bij je telefoon of tablet hoort. Data overzetten kan erg snel gaan dankzij de aparte usb 3.0-kabel. Om daarna toegang tot deze data te krijgen via je smartphone of tablet, moet je eerst de gratis MiniStation-app installeren op jouw toestel. De app is geschikt voor iOS 4.0 of Android 2.3 en latere versies.

Koppelen

Schakel wifi in op je smartphone of tablet en ga vervolgens op zoek naar het MiniStation-netwerk in de instellingen van je toestel. Het unieke wachtwoord dat bij jouw MiniStation Air hoort, vind je op de sticker aan de onderzijde van jouw apparaat. Zodra je de apparaten gelinkt hebt, kan je via de MiniStation-app je bestanden raadplegen.

Je kan in de app foto’s bekijken, Word-bestanden raadplegen, pdf’s controleren, muziekfiles openen of zelfs videofragmenten streamen. Het is bovendien mogelijk om de bestanden te openen in andere apps, bestanden op te slaan op je mobiele apparaat of data per e-mail te versturen. Er is zelfs compatibiliteit met Dropbox en SkyDrive. Helaas is het in de andere richting een stuk beperkter. Word-bestanden die je aanpast op je iOS-apparaat, kan je niet rechtstreeks op de MiniStation Air bewaren. Foto’s uploaden naar de MiniStation Air kan wel.

De app oogt overzichtelijk.

Conclusie

Je kan dankzij de MiniStation Air heel eenvoudig 500 GB aan data meenemen. De functie om volledig draadloos bij je bestanden te kunnen via je laptop, smartphone of tablet is een grote troef. De installatie is bovendien erg eenvoudig en de bestandsoverdracht via usb 3.0 gaat razendsnel. Het is wel jammer dat de harde schijf niet in stand-by gaat wanneer het apparaat niet gebruikt wordt, waardoor hij snel leegloopt. Het grootste nadeel is dat je via iOS-apparaten alleen foto’s op de MiniStation Air kunt opslaan.

Buffalo MiniStation Air HDW-PU3

Prijs: € 149,-

Capaciteit: 500 GB

OS: Windows XP/Vista/7, Mac OS X 10.5 of later, iPhone, iPad, iPod touch, Android-smartphones en -tablets

Standaardformaat: FAT32

Afmetingen: 130 mm x 84 mm x 23 mm

Gewicht: 285 gram

Pluspunten

Prijs

Stabiel

Usb 3.0

Capaciteit

Minpunten

Magneet voor vingerafdrukken

Gaat niet in stand-by

Voornamelijk eenrichtingsverkeer

SCORE: 6/10

0 Reactie(s) op: Review: Buffalo MiniStation Air (HDW-PU3)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.