Edifier Luna Eclipse - Een muzikaal kunstobject

© PXimport

Edifier Luna Eclipse - Een muzikaal kunstobject

Geplaatst: 31 januari 2014 - 08:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:58

Redactie ID.nl

Het unieke, moderne uiterlijk van de Luna Eclipse van Edifier valt meteen op. Hij laat de traditionele vierkante speakervorm achter zich. Maar of hij naast een mooi uiterlijke ook inhoud heeft? Je leest het in deze review.

Uiterlijk & Design

De Luna Eclipse heeft een opvallend en modern uiterlijk. De speakers nemen vrij veel ruimte in waardoor je er bewust een goede plek voor moet kiezen. Dit is niet per definitie verkeerd, omdat de vormgeving van de speakers meer weg heeft van een kunstobject dan een puur functionele speaker.

Een Veripart 3,5 mm stereo-kabel verbindt de twee geluidsdrager met elkaar. Deze kabel is 1,2 meter lang. Het is dus niet mogelijk de speakers in verschillende hoeken van je huis te zetten (tenzij je een zeer klein huis heb of een langere kabel aanschaft). De kabel is gelukkig wel lang genoeg om de Luna Eclipse als stereo-set naast je TV te zetten.

Je kunt de speakers bedienen met touch-toetsen aan de voorzijde van het apparaat, waarbij je het volume kunt aanpassen, de muziek kunt pauzeren of naar het volgende nummer kunt skippen. Ik vind het zelf een nadeel dat dit touch-toetsen zijn, ondanks dat het er wel erg strak uitziet. Je kunt hierdoor namelijk niet gemakkelijk voelen of je de knop wel goed indrukt. Een andere optie voor de bediening is de draadloze afstandsbediening die je ontvangt bij de Luna Eclipse (ook erg handig als je niet van de bank af wilt komen).

 

© PXimport

Door de afstandbediening kun je vanaf de bank je muziek bedienen.

Verbinding maken

Verbinding maken via de Bluetooth-aansluiting gaat zeer gemakkelijk. Zet Bluetooth aan op de muziekdrager, zet de speakers aan, apparaat herkennen en voila: het genieten van de muziek kan beginnen.

Het is zowel een voor- als nadeel dat de Edifier Luna Eclipse vasthoudt aan een apparaat waarmee eenmaal een verbinding tot stand is gebracht. Als je dus wilt schakelen tussen twee Bluetooth-apparaten, moet je de Bluetooth-connector van het apparaat waar de Luna Eclipse mee verbonden is eerst uitschakelen, erg onhandig. Als je echter maar één apparaat gebruikt zal dit juist in je voordeel werken, omdat de Edifier direct verbindt met je Bluetooth-device.

Wil je liever geen gebruikmaken van de Bluetooth-verbinding - omdat je bijvoorbeeld de batterij van je smartphone wilt sparen of omdat het afbreuk doet aan de geluidskwaliteit, dan kun je gelukkig ook een ouderwetse audiokabel gebruiken.

Geluidskwaliteit

De Luna Eclipse is een zogenoemde actieve luidspreker, wat wil zeggen dat er een ingebouwde versterker aanwezig is en je dus geen losse versterker nodig hebt om geluid te produceren. De geluidskwaliteit viel op sommige vlakken wel wat tegen. De speaker blijkt perfect voor vocale en lichte popmuziek - het geluid is zeer zuiver en er is amper ruis te horen. Echter was het wat teleurstellend bij nummers met een lage bas. Ook op een hoog volume miste ik de nodige power, waarschijnlijk tot grote blijdschap van mijn buren.

 

© PXimport

Bij een lage bas mist de Luna Eclipse wat power.

Conclusie

De Luna Ecplise van Edifier scoort vooral veel punten op het ontwerp en de eenvoudige gebruikswijze. Zeker als je een moderne inrichting hebt, zullen deze opvallende speakers niet misstaan. Je hoeft daarnaast ook niet veel te doen om te kunnen genieten van de speakers, er wordt namelijk makkelijk verbinding gemaakt met je Bluetooth-apparaten. Het geluid van de Luna Eclipse is te omschrijven als 'prima'. Wel jammer, want dit valt toch erg in de schaduw bij zijn uitgesproken uiterlijk.

7,0

Ons oordeel

Pluspunten

Design

Interne versterker

Bluetooth

Afstandsbediening

Minpunten

Bluetooth bereik

Weinig power

Conclusie

Edifier Luna Eclipse -------------------- **Prijs** € 179,95 **Gewicht** 3,6 kg **Kleur** Red/Black , Black, White/Black **Afmetingen** 122 x 212 x 222 mm **Kanalen** 2.0 stereo **Watt (RMS)** 74 Watt **Impedantie** 6 ohm **Frequentiebereik** 50 - 23000 Hz +/- 3 dB **Signaal-ruisverhouding** 85 dB **Geluidssysteem** Stereo...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten