Review: eSaver iConnect Home Control

Door: Robin Smit | 03 juli 2013 12:21

Overige elektronica

Hoe handig zou het zijn als je alle apparaten in je huishouden, waar je ook bent, kan aansturen met behulp van je smartphone? Het klinkt misschien als toekomstmuziek, maar dat is het al lang niet meer. Wij testten de afgelopen week de eSaver iConnect Home Control, een systeem dat stopcontacten vanaf een smartphone bedienbaar maakt.

De Home Control set die wij testten bestond uit een ontvanger die moet worden aangesloten op het internet en vier slimme stekkers die kunnen communiceren met deze ontvanger. Toen ik de producten uit de doos haalde viel me direct op dat de producten niet echt een hoogwaardige eerste indruk achterlaten. Zo voelt voornamelijk de ontvanger wel heel licht aan. Zelfs op de redactie heeft dit voor de nodige opmerkingen gezorgd.

De slimme stekkers die bij de set horen

Installeren

De installatie van de set bestaat uit enkele relatief eenvoudige stappen. Zo is het eerst zaak om de ontvanger aan te sluiten op het internet. Vervolgens download je de app op je telefoon die communiceert met de ontvanger. Met behulp van de app kan je nu de vier bijgeleverde slimme stekkers koppelen. Door de knop op deze stekkers kort ingedrukt te houden worden deze in een paar-modus gezet. De app herkent dit een geeft je de mogelijkheid om een naam en eventueel een foto toe te kennen aan de stekkers. Zo kan je een stekker bijvoorbeeld de naam ‘lamp woonkamer’ meegeven.

Het installeren van de eSaver iConnect Home Control heeft me, vanaf het openen van de doos tot het paren van de stekkers, niet meer dan tien minuten gekost. In deze tijd heb ik ook nog eens de verkeerde app gedownload. In de iOS AppStore zijn er namelijk drie verschillende eSaver apps te vinden. Let er hierbij op dat je de eSaver Cloud app installeert. De andere apps werken niet. Wanneer je de juiste app in een keer te pakken hebt kan ik met een gerust hart zeggen dat de volledige installatie van de set erg eenvoudig is.

Voornamelijk de ontvanger voelt wel erg goedkoop aan

Gebruiken

De geïnstalleerde stekkers zijn nu op twee manieren in- en uit te schakelen. Zo kan dit uiteraard met de app voor een smartphone, maar ook met een fysieke knop die op alle stekkers aanwezig is. Hiermee zet je een lamp net zo makkelijk aan of uit wanneer je even geen smartphone bij de hand hebt.

Het in- of uitschakelen van een stekker met behulp van de app werk met een duidelijke interface waarop je virtuele schakelaars te zien krijgt. Hierbij kan je ervoor kiezen om alle apparaten los weer te geven, maar je kan ook verschillende schakelaars bundelen tot een groep. Zo kan je bijvoorbeeld met een druk op de knop alle lampen in de woonkamer uitzetten. Dit is handig, want wanneer je verschillende schakelaars achter elkaar wilt inschakelen verschijnt er tussentijds elke keer een laadcirkel op je scherm. Je moet dan wachten tot deze weg is voor je het volgende apparaat in- of uit kan schakelen. Bij twee apparaten vond ik dit nog niet zo erg, maar wil je vier of meer apparaten los bedienen dan kan dit erg hinderlijk zijn.

De stekker in bedrijf

Synchronisatie

Over het algemeen ben ik goed te spreken over de werking van de slimme stekkers en de app. Zo reageerden de stekkers negen van de tien keer direct op mijn commando's. Wel had ik erg veel moeite met het feit dat de stekkers hun status niet- of niet goed synchroniseren met de ontvanger. Wanneer je een stekker namelijk inschakelt met behulp van de app en vervolgens uitschakelt met de fysieke schakelaar, dan geeft de app nog steeds aan dat de stekker is ingeschakeld. Dit lijkt binnenshuis misschien niet zo’n probleem, maar wanneer je de Home Control bijvoorbeeld vanaf je werk gebruikt dan kan je dus niet met zekerheid zeggen of een stekker nu aan of uit stond. Voor de relatief lage prijs van de set zul je dit echter voor lief moeten nemen.

Conclusie

De eSaver iConnect Home Control is een set bestaande uit een ontvanger en vier slimme stekkers die kunnen worden aangestuurd met een smartphone. De set voelt erg goedkoop aan, maar gelukkig lijkt dit in de werking niet terug te zien. De installatie verliep snel en eenvoudig en de stekkers reageren goed op de commando’s. Erg vervelend is dat de stekkers hun status niet synchroniseren met de ontvanger, waardoor je nu niet weet of een lamp aan of uit staat wanneer niet thuis bent.

eSaver iConnect Home Control

Prijs €199,-

Pluspunten

Eenvoudige installatie

Prijs

Minpunten

bouwkwaliteit

synchronisatie status

SCORE: 6/10

0 Reactie(s) op: Review: eSaver iConnect Home Control

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.