Review: Fantec 3DAluPlay

Door: Maikel Dijkhuizen | 15 juli 2013 20:00

Overige elektronica

Na de eerder besproken 3DFHDL, heeft Fantec opnieuw een mediaspeler uitgebracht die 3D-beelden weergeeft. De 3DAluPlay biedt ruimte aan een harde schijf en heeft een slimme autoplay-functie aan boord. Onder leiding van de Realtek 1186-processor speelt het kastje alle bekende mediabestanden af op je televisie.

Fantec heeft de 3DAluPlay voorzien van een glanzend voorpaneel met een aan/uit-knop. Verder is er een update-knop aanwezig waarvan het doel niet helder is. Als we erop drukken, gebeurt er namelijk niks. Ook de handleiding biedt geen duidelijkheid over deze mysterieuze knop.

Waar het bij de voorgaande 3DFHDL-mediaspeler nog erg omslachtig was om een harde schijf te monteren, heeft Fantec dat met de 3DAluPlay beter voor elkaar. Aan de zijkant leg je simpel een 3,5inch-schijf in een houder, waarna je die soepel in de behuizing schuift. Twee usb 2.0-poorten zijn linksachter bereikbaar. Deze plek is ietwat ongelukkig gekozen, omdat je er slecht bij kan wanneer de speler in een televisiemeubel is geplaatst. Om die reden zien we liever minimaal één usb-poort aan de voorzijde. Achterop vind je alle benodigde aansluitingen, waaronder HDMI 1.4 en usb3.0-slave.

Alle aansluitingen die je nodig hebt, vind je op deze Fantec.

Voor de koeling gebruikt de 3DAluPlay een ventilator die zich duidelijk laat horen. Net als de meeste andere mediaspelers van dit moment, is ook dit exemplaar uitgerust met de RTD1186-chipset van Realtek. Een begrijpelijke keuze, want deze mediaprocessor decodeert gemakkelijk alle gangbare video- en audioformaten. De 3DAluPlay speelt populaire bestandsformaten prima af inclusief 3D Blu-ray-rips met menu’s (geen Java).

De autoplay-functie zorgt ervoor dat de speler na het aanzetten automatisch mediabestanden weergeeft vanaf een usb-apparaat. Handig als je snel een film wilt opstarten! Het menu heeft een rustige uitstraling en laat zich vlot bedienen. Slordig is dat niet alle onderdelen uit het instellingenmenu naar het Nederlands zijn vertaald.

Conclusie

De 3DAluPlay is een mediaspeler die zijn werk uitstekend uitvoert. Het menu navigeert lekker en mediabestanden starten binnen mum van tijd op. Verwacht geen overdaad aan extra functies op deze mediaspeler. Filminformatie is bijvoorbeeld niet beschikbaar en daarnaast biedt het menu slechts toegang tot enkele webdiensten. Een minpunt is dat het Duitse technologiebedrijf de mediaspeler niet compleet met hdmi-kabel en Nederlandse handleiding aflevert.

Fantec 3DAluPlay

Prijs € 189,-

Mediaprocessor Realtek RTD1186

Geteste firmware-versie Ver03_10

Videoformaten

Avi, vob, mkv, mov, mp4, m4v, mpg, ts, wmv, dat, ifo, rm, mts, rmvb, iso, m2ts, asf, flv

Videocodecs

Mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, xvid, divx, h.264, mvc, wmv9,

Audioformaten

Mp3, mp2, ogg, wma, wav, flac, pcm/lpcm, ac3, ms-adpcm, cook, ra, Dolby Digital (plus), Dolby TrueHD, DTS, DTS HD MA

Afbeeldingsformaten

Jpg, bmp, tif, png, gif

Ondertitels

Srt, smi, ssa, ass, sub, idx/sub

In- en uitgangen

HDMI 1.4, composiet, component, S/PDIF (optisch en coaxiaal), 2x usb2.0-host, 1x usb3.0-slave, ethernet 10/100/1000

Pluspunten

Prima bestandscompatibiliteit

Autoplay-functie

Simpele schijfmontage

Minpunten

Onduidelijke update-knop

Hoorbare ventilator

Niet alles vertaald

Geen HDMI-kabel

SCORE 7/10

0 Reactie(s) op: Review: Fantec 3DAluPlay

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.