© PXimport

Kingston MobileLite Wireless

Geplaatst: 18 september 2013 - 08:00

Aangepast: 16 november 2022 - 10:00

Lennart Koster

Kingston heeft recent de MobileLite Wireless gelanceerd. Door een SD kaart of een usb-stick aan te sluiten kan je via wifi bestanden delen via de speciale Kingston-app. Daarnaast is het een mobiele oplader voor je telefoon en een cardreader voor je computer. Handig?

Gebruiksgemak

Door de aan-knop drie seconden ingedrukt te houden wordt het wifi-signaal geactiveerd. Met je telefoon kan je dan verbinding maken met dit signaal en je hebt toegang tot de bestanden die op de MobileLite staan.

Eenvoudiger kan bijna niet. Er kunnen drie apparaten tegelijkertijd verbinding maken met dit signaal waardoor je dus bijvoorbeeld met drie personen op drie verschillende apparaten bij de bestanden kunt als je dat wilt. Sluit je hem op je computer aan, dan kun je de Kingston MobileLite als cardreader gebruiken. Dit doe je door middel van de bijgeleverde usb-kabel. .

Lukt het allemaal even niet, dan biedt Kingston zelf hulp op de website met een aantal video's om je op weg te helpen (LINK).

 

© PXimport

Eenvoudig neem je de Kingston MobileLite Wireless in gebruik.

Draadloos opslagmedium

De essentie van de Kingston MobileLite is dat het een draadloos opslagmedium is. Je kan je SD-, SDHC- of SDXC-kaartje in de achterkant van de MobileLite pluggen, daarnaast kan je ook met de bijgeleverde microSD-adapter je microSD-kaart gebruiken. Aan de voorkant zit een USB aansluiting voor, logischerwijs, een USB-stick.

Het apparaat is redelijk groot, waardoor er ruimte is voor extra aansluitingen, maar deze zijn helaas niet toegevoegd. Ook beschikt de vrij grote MobileLite niet over eigen geheugen, waardoor je altijd eigen opslag moet toevoegen.

Zodra je een opslagmedium in de MobileLite hebt geplaatst kan je door middel van de app bestanden toevoegen, eraf halen of in de app bekijken. De bestandsformaten die worden ondersteund zijn vrij gangbaar (zie onder de specificaties), zowel geluidsbestanden, video's, afbeeldingen en PDF bestanden kunnen gebruikt worden. Toch is dit relatief beperkt, waardoor je bijvoorbeeld geen PNG-afbeeldingen kan openen.

Het kopiëren van bestanden van en naar de Kingston MobileLite is overigens een intensief klusje als het om meerdere bestanden gaat. Je kunt wel mappen in één keer kopiëren, maar je kan niet meerdere bestanden selecteren. Wil je dus niet een hele map maar wel meerdere bestanden kopiëren, dan moet je ze één voor één toevoegen. De overdracht via wifi is wel redelijk snel te noemen en de app werkt verder prettig. Het wijst zich allemaal vanzelf waardoor je ook daar snel mee uit de voeten kan.

 

© PXimport

De MobileLite is vrij groot, maar het aantal aansluitingen is wat beperkt.

Mobiele oplader

Druk je de aan-knop kort in, dan wordt het mobiele opladen geactiveerd. Met de bijgeleverde usb-kabel sluit je hem op je mobiele telefoon aan en de telefoon begint op te laden. Hij laadde mijn telefoon voor 30 procent op, maar ik bleef mijn telefoon dan ook gewoon gebruiken.

Conclusie

Met het gebruiksgemak van de Kingston MobileLite zit het helemaal goed. Alles is eenvoudig te gebruiken en als je ergens niet uit komt bekijk je een video op de website die je duidelijk laat zien hoe je iets moet doen. Bestanden delen via de app gaat gemakkelijk. Ook heb je met de Kingston een (niet heel uitgebreide) cardreader en helpt hij je bij een lege accu.

Toch zijn er ook wat minpunten. Zo is het een groot apparaat om bij je te hebben, dit formaat zorgt ervoor dat je hem niet even in je broekzak kan steken. Daarnaast is ondanks de ruimte het aantal aansluitingen voor opslagmedia beperkt. Zo blijf je gebonden aan een usb-stick, SD-kaart of een microSD-kaart. In de app is het aantal ondersteunde bestanden beperkt en als laatste zou het mooi zijn als je in de app ook verschillende bestanden kan selecteren om te verplaatsen, in plaats van het één voor één doen.

6,0

Ons oordeel

Pluspunten

Eenvoudig te gebruiken

Ook oplader en cardreader

Goede app

Minpunten

Groot

Aansluitingen beperkt

Ondersteunde bestanden beperkt

Conclusie

Kingston MobileLite Wireless ---------------------------- **Prijs** 50 euro **Formaat** 124.8 x 59.9 x 17.3 mm **Gewicht** 98 gram **Ondersteunde formaten** MP3, WAV, m4V, mp4, jpg, tif, pdf **Aansluitingen** USB, SD, SDHC, SDXC en microSD (met bijgevoegde adapter) **Accuduur** 5 uur (continu gebruik)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten