Kobo Glo - Slim alternatief voor de Kindle

Door: Joris Peterse | 27 juni 2014 09:15

Review

De Kobo Glo was toen hij zo'n anderhalf jaar geleden op de markt verscheen de eerste e-reader met ingebouwde leeslamp. Dat het model wat ouder is dan de concurrentie, merk je bij de aansturing.

Kobo Glo

Prijs € 119,-

Website nl.kobo.com

Formaat 15,7 x 11,4 x 1 cm

Schermformaat 6 inch (15,2 cm)

Gewicht 185 gram

Opslaggeheugen 2 GB (uit te breiden met microSD-kaart)

Extra’s Nachtlampje

Ondersteunde tekstbestandsformaten ePub, pdf, rtf, txt, html

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Leescomfort
 • Prijs
 • Minpunten
 • Traag
 • Geen .mobi
 • Kobo-account[/plusmin]

Het laden duurt wat langer en het aanraakscherm is iets minder nauwkeurig. Ook kan de Glo, in tegenstelling tot de andere Kobo's, niet omgaan met boeken in mobi-formaat. Lees ook: Kobo Aura HD - De beste e-reader van 2014.

Verder beschikt de Glo over dezelfde functies als de Aura en de Aura HD: dezelfde ingebouwde boekenwinkel, Pocket-ondersteuning en de mogelijkheid om het lettertype, de lettergrote en zelfs de regelafstand, marges ten opzichte van de randen en de uitlijning te bepalen.

Kobo Touch

De Kobo Glo is niet het oudste model van Kobo dat nog verkocht wordt. Sommige winkels hebben de Kobo Touch ook nog op voorraad. Deze e-reader is met z'n aanschafprijs van zo'n tachtig euro een stuk goedkoper dan veel andere e-readers. Mocht je overwegen dit model aan te schaffen, houd er dan wel rekening mee dan deze e-reader een stuk trager is, een lage resolutie heeft (waardoor de letters minder scherp worden weergegeven) en niet over een ingebouwde leeslamp beschikt.

Toch lijkt de Glo het meest op de geteste Kindle Paperwhite. De rubberachtige achterkant houdt prettig vast en de randen aan de zijkant geven voldoende ruimte om de duimen op te leggen. Ook is het scherm erg mat, waardoor het veel minder reflecteert in zonlicht dan de Kobo Aura (HD). Wel zijn de letters iets doffer ten opzichte van de andere e-readers.

Met de Kobo software koop je ook e-books op de pc.

Kindle-alternatief

Overweeg je een Kindle Paperwhite te kopen, maar hik je op tegen bijvoorbeeld het tijdrovende aankoopproces of wil je graag Nederlandstalige boeken aanschaffen in de ingebouwde boekenwinkel, dan is de Kobo Glo een slim, vergelijkbaar alternatief. Voor zo'n twee tientjes meer heb je een Kobo Glo (direct) in handen. Met een beetje geluk vind je de Glo ook nog eens ergens voor dezelfde prijs als de Kindle in de aanbieding.

2 Reactie(s) op: Kobo Glo - Slim alternatief voor de Kindle

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 27 juni 2014 15:44 Anoniem
  geweldige link, www.kobo.nl :)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 juni 2014 21:33 Jeroen de Jager
  Haha, classic. Url is gefixt, dank!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.