Review: Logitech Keyboard Folio Fabricsckin voor iPad

Door: kenneth-van-ouwerkerk | 20 juni 2013 09:06

Review

De Logitech Keyboard Folio kwam er in een eerdere review op ComputerTotaal.nl niet zo heel erg goed vanaf. Maar Logitech heeft méér apparaten in het Keyboard Folio gamma. In deze review: de Logitech Keyboard Folio Fabricskin. Is duurder ook beter?

Voor het maken van aantekeningen gebruik ik maar al te graag een keyboard case voor mijn iPad. Toch blijft de iPad voor mij een tablet die ik ook zonder case wil gebruiken, omdat ik het tekstverwerken vooral doe op mijn MacBook. In de avond haal ik hem uit z’n case om languit op de bank te liggen met een kop koffie om vervolgens m’n dagelijks te bezoeken websites af te gaan. Tot mijn spijt ging het eruit halen van de tablet niet zo gemakkelijk als ik had gehoopt (dat was de Keyboard Folio ook het geval, zie deze review).

Design en uiterlijk

De FabricSkin is te gebruiken met de iPad 2, iPad 3 en iPad 4. De case wordt geleverd met de standaard documentatie en een USB-kabel voor het opladen van het toetsenbord. Het toetsenbord communiceert met de iPad via Bluetooth. De cover is verkrijgbaar in zes kleuren en iedere kleur heeft een andere materiaaltype skin.

• Carbon Black: Synthetisch mat leer

• Mars Red Orange: stevige, duurzame stof

• Electric Blue: hoogwaardige, dun geweven katoen

• Urban Grey: geweven stof met twee tinten

• Sunflower Yellow: hoogwaardig, dun geweven katoen

• Mystic Blue: Synthetisch mat leer

Op de redactie mocht ik de “Mars Red Orange” ontvangen. Op het eerste gezicht oogt de case inderdaad stevig, maar vooral door de felle kleur ook wel cool. Door het reliëf op de cover heeft de Logitech FabricSkin Keyboard Folio een goede grip in de hand, maar door het gewicht van 565 gram maakt hij de iPad wel een heel stuk zwaarder. De iPad wordt volledig beschermd aan alle kanten, dat is een groot voordeel en daarmee wordt de Logitech FabricSkin Keyboard Folio een probaat middel tegen beschadiging van je geliefde tablet. De afwerking en knoppen van kunststof zien er wat goedkoop uit, maar verbeteren het regelen van volume, omdat de knoppen groter en hierdoor gemakkelijker in te drukken zijn dan zonder case.

Gebruiksgemak

De iPad is eenvoudig te bevestigen in de cover, sluit naadloos aan en wanneer je hem sluit zorgt het magnetische klemmetje ervoor dat de case dicht blijft. Wanneer je hem rechtop openklapt zorgen andere magneten ervoor dat de iPad op z’n plaats blijft. Ik dacht dat dit de enige mogelijke positie was maar Logitech weet nog een tweede positie te vermelden. “Plat met het toetsenbord verborgen, om te surfen op internet, muziek te luisteren of video’s te bekijken.” Ik vind dit niet echt de meest ideale positie om te surfen op internet of om video’s te bekijken, dan wil ik namelijk de iPad zo licht mogelijk in m’n handen hebben, zonder keyboard case.

Het toetsenbord

Het toetsenbord heeft toetsen van normaal formaat die een lichte tegendruk geven wanneer je ze indrukt. Het gemak van het tekstverwerken op de FabricSkin is echt ongekend. Mijn typkunsten vertoonden weinig tot geen aanpassingsverschijnselen: het apparaat typt prima omdat de toetsen dezelfde grootte hebben als een normaal toetsenbord.

Ook een niet geheel een overbodige luxe is de waterafstotende laag op het toetsenbord. Verder zijn alle belangrijke sneltoetsen vertegenwoordigd. Je kan muziek, pauzeren, doorklikken naar een volgend nummer en het volume regelen met de ‘fn’ knop ingedrukt.

Ook bevindt zich linksboven een home button en kan het scherm vergrendeld worden. Het enige wat ik mis zijn de sneltoetsen die de helderheid van het beeldscherm aanpassen, die het toetsenbord van Apple wel heeft.

Prijs & eindoordeel

Deze hip uitziende Logitech FabricSkin Keyboard Folio met een toetsenbord die in combinatie door het leven kan als uitstekende tekstverwerker en ook nog eens dient als beschermcase is helaas aan de prijzige kant. De FabricSkin moet €149,- kosten en dat heb ik er zelf niet voor over. Daarbij heeft de FabricSkin slechts één positie en krijg je hem pas met heel veel duw- en trekwerk in en uit de cover om vervolgens te surfen op internet, muziek te luisteren of video’s te bekijken. Want: daar is de iPad in essentie toch uiteindelijk voor bedoeld, denk ik.

Pluspunten

[list type="bullets"]Stevige bescherming

Prima kijkhoek om tekst te verwerken of een film te bekijken

Magneten die ervoor zorgen dat de case gesloten blijft en die de iPad op zijn plaats houden wanneer die rechtop opgeklapt staat

Waterafstotende laag op het toetsenbord

Toetsenbord is een uitstekende tekstverwerker[/list]

Minpunten

[list type="bullets"]Heeft slechts één positie

Kan niet gemakkelijk uit de case worden gehaald

Aan de prijzige kant

Gewicht aan de hoge kant[/list]

Cijfer

7

0 Reactie(s) op: Review: Logitech Keyboard Folio Fabricsckin voor iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.