Philips BT2500B - Klein formaat heeft consequenties

Door: Lennart Koster Lennart Koster | 24 februari 2015 14:03

Overige elektronica

Ze zijn niet nieuw meer, die kleine Bluetooth-speakers. Toch zit er veel kwaliteitsverschil in en dat maakt de keuze niet makkelijk. Het is namelijk erg lastig om in een klein formaat speaker een goed geluid te stoppen. Is het Philips toch gelukt met de BT2500B?

None

Philips BT2500B

Adviesprijs: 49,99,-

Maximaal vermogen: 3 W

Accuduur: 5 uur

Bereik: 10 meter

Aansluitingen: Bluetooth en AUX

Gewicht: 220 gram

Afmetingen: 101 x 101 x 34 mm

4
Score
40
Score: 40
 • Pluspunten
 • Formaat
 • Gebruiksgemak
 • Minpunten
 • Geluidskwaliteit

Klein en onopvallend design

De BT2500B ziet er vrij standaard uit. Hij is bijna geheel vierkant, op de rechter bovenhoek na. Hier is een hap uit genomen en daar bevindt zich de volumeknop, wat tevens een van de weinige opvallende elementen is aan de speaker. De ronde volumeknop is zilverkleurig, wat hem een retro look geeft. Geen knopjes indrukken om je volume te veranderen, maar "ouderwets" draaien. Verder is de speaker vrij standaard. Hij is geheel zwart en dat levert een wat saai uiterlijk op. Deze Philips BT2500B moet het niet hebben van zijn uiterlijk, maar je moet een boek ook niet beoordelen op zijn kaft, toch? Lees ook: De 10 beste bluetooth-speakers van 2014.

De Philips BT2500B valt met zijn wat saaie design nauwelijks op.

Je moet even zoeken voor je deze speaker hebt gevonden tussen alle andere speakers. Hij is namelijk erg klein. Dat maakt dat het een ideale meeneem-speaker is. De perfecte metgezel die je met een beetje geluk zelfs in een lege broek- of jaszak kunt stoppen. Aangezien hij vrij dun is, is het de bedoeling dat je hem op zijn rug neerlegt. Daar zit ook een rubberen ring die hem goed op zijn plek houdt.

Deze BT2500B is zo klein dat hij met een beetje geluk in een zak past.

Gemak dient de mens

De speaker is erg eenvoudig te bedienen. Bovenop bevindt zich een schuifje waarmee je de speaker aan kan zetten en de Bluetooth functie kan activeren. Bluetooth staat dus niet automatisch aan en dat is best handig voor zo'n kleine speaker. Gebruik je namelijk enkel de AUX-aansluiting, gaat de accu een stuk langer mee.

De speaker is met een minimaal aantal aantal knoppen makkelijk te bedienen

Verder vind je nog een connectie-knop op de bovenkant waardoor de speaker vindbaar wordt. Aan de zijkant bevinden zich de micro-usb aansluiting voor de oplader en de AUX-aansluiting. Verder zit er ook nog een microfoon in, zodat je hem ook als telefoonspeaker kunt gebruiken. Met de connectie-knop kan je telefoontjes aannemen.

Met de microfoon kan je de Philips BT2500B ook gebruiken om te bellen.

Geluidskwaliteit goed, mits juist volume

Je hebt het idee dat je het geluid op kan blijven voeren. Voor zo'n kleine speaker kan hij flink schreeuwen. Helaas gaat dit niet gepaard met een goed geluid, want zodra je het volume wat opkrikt, merk je al snel dat je favoriete muziek begint te vervormen en dat de speaker begint te kraken. Heb je het volume heel laag staan, dan zat er in het testmodel een ruis. Of deze ruis ook op alle speakers aanwezig is, is niet duidelijk, maar storend is het wel. Je moet het volume dus bijna verplicht in het midden houden: te hard is vervorming en kraken, te zacht is ruis.

Heb je het volume halverwege gezet, dan is het geluid wel goed. Zeker voor een speaker van dit formaat bereikt hij goede toonhoogtes en komen ook de lage tonen goed naar voren. Natuurlijk heb je niet de bass van een grote speaker, want daar is de ruimte niet voor. Toch doet hij het erg goed ten opzichte van zijn concurrentie. Het is dus echt heel jammer dat je hem niet te hard of te zacht kan zetten.

Conclusie

De Philips BT2500B moet het niet hebben van zijn uiterlijke schoonheid. Met alle gekleurde speakers die in allerlei vormen te vinden zijn, valt dit zwarte eendje niet op. Heb je hem er toch uitgepikt, dan is het nog de vraag of je er echt blij mee bent. De geluidskwaliteit is zowel bij een laag als een hoog volume niet al te best. Als je hem te hoog zet, kraken de hoge tonen en wordt de muziek uit zijn verband gerekt. Op een laag volume heb je te maken met een storende ruis. Dat is ontzettend jammer, want verder klinkt hij veelbelovend. Ondanks dat hij met zijn veertig euro niet duur is, is het toch zonde van je geld.

1 Reactie(s) op: Philips BT2500B - Klein formaat heeft consequenties

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 februari 2015 19:37 Anoniem
  3 watt is niks
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.