Philips OTT2000 - Modern audiosysteem gaat terug in de tijd

Door: Justin Doornekamp Justin | 16 juni 2014 12:06

Overige elektronica

Philips neemt je mee terug naar het jaar 1965 met hun nieuwe alles-in-een lp-speler. Zonder een modern design, maar met alle mogelijkheden van vandaag. Voldoet de Philips OTT2000 aan de huidige standaard?

Philips blijft grotendeels trouw aan het uiterlijk van haar eerste lijn lp-spelers. De OTT2000 heeft een mintgroene kleur gekregen, met stijlvolle zilveren draaiknoppen aan beide zijkanten en in het midden een cd-speler. Cd's afspelen op een lp-speler? Dat kon vroeger niet! Nu wel en je zult meer nieuwe functies vinden. Lees ook: De 5 beste bluetooth-spelers van 2013.

Vrij eenvoudig sluit je je iPhone of iPod aan op het systeem via usb of bluetooth, zoek je een radiozender naar wens of stel je een wekker in. De usb-aansluiting kun je ook gebruiken om lp's, cd's en zelfs radioprogramma's te rippen naar je usb-stick. Dit werkt eigenlijk vrij simpel, mits je even weet hoe het werkt. Het is een waardevolle toevoeging aan het apparaat, hoewel de charme ervan juist ligt in de mogelijkheid om weer lp's af te spelen in plaats van ze te rippen naar een stickje.

Stoffige lp's

In het uiterlijk maakt Philips slechts een klein uitstapje naar de moderne wereld. De alles-in-een lp-speler kan afgesloten worden met een kap, die in tegenstelling tot het 1965-model niet alles afsluit. Hierdoor steekt de lp er aan twee kanten uit, wat de OTT2000 er niet bepaald mooier of praktischer op maakt. Het is raadzaam de lp telkens op te bergen na het afspelen, omdat deze anders stoffig wordt.

De naald moet je daarnaast handmatig bedienen, iets wat best automatisch had mogen gaan. Helemaal gezien de plastic naald zeer kwetsbaar lijkt.

Degelijk in design en geluid

Het design laat exact zien waar het apparaat voor staat: degelijkheid. Dit omschrijft tegelijk ook de geluidskwaliteit. De brede geluidsbox aan de voorkant van de speler is voldoende om een slaapkamer of kleine huiskamer te vullen met muziek. Het geluid kan daarmee niet heel hard, maar is wel helder en scherp, ook wanneer het wat oudere lp's betreft. Lagere tonen vallen echter in het niet door het gebrek aan een goede bas, waardoor nummers ietwat mat en dof klinken.

Lp's steken jammer genoeg aan twee kanten uit.

Het systeem op een eigen muziekinstallatie of hoofdtelefoon aansluiten is geen gek idee, en gelukkig zijn die mogelijkheden er via een audio-ingang of Bluetooth.

Verder wordt er een compacte afstandsbediening geleverd bij de speler, die met name geschikt is voor de diverse mediafuncties. Bij het afspelen van lp's is het uiteraard enkel mogelijk om er het volume mee te bepalen.

Conclusie

De OTT200 is een degelijk muzieksysteem en biedt veel mogelijkheden om muziek af te spelen. Dat is meteen de grootste valkuil van het apparaat: op weinig punten overtuigt het als puur een lp-speler. Het zijn de extra functies die de OTT200 interessant maken. Door de schappelijke prijs van zo'n 150 euro, en de optie om externe speakers aan te sluiten, biedt de speler dus vooral in mogelijkheden waar voor je geld.