SanDisk Connect Wireless Flash Drive - 'NAS' voor je smartphone

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 25 juni 2014 10:00

Overige elektronica

Steeds meer tablets en smartphones hebben geen microSD-kaartslot. Maar als je er films op wilt kijken, heb je wel veel opslagcapaciteit nodig en het kijken van films vanaf een clouddienst is lastig. SanDisks Connect Wireless Flash Drive is onder andere voor dit probleem een oplossing.

Score
80
  • Pluspunten
  • Foto’s/films back-uppen
  • Meerdere gebruikers
  • Films streamen
  • Bestanden via usb
  • Minpunten
  • Bewerken lastig in iOS

None

SanDisk Connect Wireless Flash Drive

Prijs:

€ 49,99 (16 GB), € 59,99 (32 GB), € 99,99 (64 GB)

Website:

www.sandisk.nl

OS:

App voor iOS 5.0 of nieuwer en Android 2.3 of nieuwer (andere besturingssystemen via browser)

Draadloos:

802.11b/g/n

De Wireless Flash Drive is een usb-stick met ingebouwde wifi die je draadloos met je smartphone of tablet kunt verbinden. Je kunt de stick snel vullen door hem via usb op een pc aan te sluiten. Het flashgeheugen is een te verwijderen microSDHC-kaartje. Het is wel handig om te weten dat je in het 16- en 32GB-model maximaal een 32GB-kaartje kunt stoppen. Lees ook: 'Vrije opslagruimte smartphones oneerlijk vermeld'.

Omdat de Wireless Flash Drive via wifi wordt verbonden, kun je op je smartphone of tablet niet tegelijkertijd via wifi internetten. De Wireless Flash Drive heeft hiervoor een trucje: dit apparaatje kan zelf verbinden met je normale draadloze netwerk, waardoor je via de Wireless Flash Drive nog kunt internetten. Helaas werkt dat onderweg niet en zowel onder iOS als Android kun je niet via 3G internetten als je via wifi verbonden bent. De ingebouwde accu houdt het maximaal vier uur uit.

De Wireless Flash Drive in gebruik

Onder iOS maak je voordat je de app installeert eerst verbinding met het door de stick aangeboden wifi-netwerk, onder Android kan dat direct via de app. Vervolgens kun je de bestanden op de stick bekijken en foto's en video's back-uppen. Je kunt eveneens documenten bewerken en opslaan.

Onder Android gaat dat eenvoudig: je kunt een geopend document in bijvoorbeeld QuickOffice na wijzigingen direct opslaan in SanDisks app. Onder iOS is het lastiger: je kunt een document openen en bewerken in iWork, maar wijzigingen worden niet direct doorgevoerd. Daarvoor moet je via iWork het gewijzigde document exporteren naar de app van SanDisk. Je kunt de bestanden op de Wireless Flash Drive ook benaderen op andere mobiele besturingssystemen via de brower, maar geen bestanden uploaden.

Conclusie

SanDisks Wireless Flash Drive is vooral handig als je meer bestanden wilt meenemen om te consumeren. Daarnaast kun je hem gebruiken om je eigen foto's en video's te back-uppen. De schijf is niet echt geschikt om documenten te bewerken en vervolgens weer op te slaan, zeker niet onder iOS. Leuk is dat je met zijn drieën tegelijkertijd kunt streamen en dan ook naar verschillende films kunt kijken. Helaas mag je de Flash Drive niet in het vliegtuig gebruiken, maar dat kunnen we SanDisk niet aanrekenen.

0 Reactie(s) op: SanDisk Connect Wireless Flash Drive - 'NAS' voor je smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.