RidNacs 2.0.3

Door: Robbin Ooijevaar | 11 augustus 2011 12:34

Apps & Software

Het maakt niet uit hoe groot uw harde schijf is, als u fanatiek computert, slipt het opslagmedium vroeg of laat dicht. Muziekbestanden, gedownloade films en andere ruimtevreters doen een fors beroep op uw schijfruimte. RidNacs is een handig programma om grote bestanden mee op te sporen en het werkt het prettigst via de verkenner.

Open Start / Computer en klik met de rechtermuistoets op een schijfletter. Kies in het menu voor Analyse diskspace usage with RidNacs. De snelheid waarmee de analyse wordt uitgevoerd, is afhankelijk van het aantal bestanden dat u laat onderzoeken. U kunt ook met rechts klikken op een specifieke map (bijvoorbeeld Downloads) om alleen deze map aan een onderzoek te onderwerpen. RidNacs toont vervolgens een overzicht van uw mappen en bestanden. In de kolom Size ziet u hoeveel ruimte een bepaalde map in beslag neemt. In de kolom Files vindt u het aantal bestanden in de map. Blader door uw mappen en identificeer zo stapje voor stapje de grootverbruikers. RidNacs analyseert en ruimt niets op, dat moet u zelf doen. Dit gaat het eenvoudigst via de vertrouwde Windows-verkenner. Selecteer de map die u hiermee wilt openen, door erop te klikken. Kies in het menu Extra voor Open directory with explorer. Let op: verwijder in uw schoonmaakmanie alleen bestanden die u zelf hebt opgeslagen, en laat bestanden met rust als u niet weet waarvoor ze dienen. Dat geldt ook voor speciale mappen, zoals bijvoorbeeld C:\Windows en C:\Program files.

RidNacs brengt uw schijfruimte in beeld, zodat u snel ziet in welke mappen de meeste of de grootste bestanden staan.

RidNacs 2.0.3

Freeware

Taal Engels

Download 702 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: RidNacs 2.0.3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.