RIM lanceert nieuwe generatie BlackBerry’s eind januari

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 13 november 2012 12:42

Nieuws

Research In Motion (RIM) zal de eerste smartphones met het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem eind januari lanceren. De geplaagde telefoonfabrikant heeft een persconferentie aangekondigd voor 30 januari.

Dat de eerste BlackBerry 10-toestellen begin 2013 op de markt zouden komen, was al enige tijd bekend. Een specifieke datum werd er tot op heden echter nog niet gegeven. Welke toestellen er op 30 januari precies getoond gaan worden is nog onduidelijk.

Wel geven de eerder opgedoken concepttoestellen en demonstraties een indicatie. Zo lijkt de fabrikant zich bij de smartphones vooral te gaan richten op een aansturing middels touchscreen. Daarnaast bevestigde RIM eerder dit jaar dat er ook nog enkele smartphones met het vertrouwde BlackBerry-toetsenbord zullen verschijnen.

Uitstel

RIM stelde de introductie van diens nieuwe BlackBerry’s meerdere malen uit. Mede door het uitblijven van de telefoons zag het bedrijf zijn marktaandeel het afgelopen jaar volledig instorten. Verwacht wordt dat de eerste toestellen met BlackBerry 10 nog voor het einde van het eerste kwartaal van 2013 in de winkels zullen liggen.

0 Reactie(s) op: RIM lanceert nieuwe generatie BlackBerry’s eind januari

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.