RIM lanceert OS 2.0 voor BlackBerry PlayBook

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 21 februari 2012 13:00

Apps & Software

Research In Motion (RIM) heeft dinsdag PlayBook OS 2.0 vrijgegeven voor zijn 7 inch-tablet. Gebruikers kunnen het nieuwe besturingssysteem downloaden via een draadloze verbinding.

Hoewel RIM het nieuwe besturingssysteem voor de PlayBook dinsdag officieel heeft gelanceerd, kan het volgens de fabrikant enige tijd duren voordat alle gebruikers hier ook daadwerkelijk mee aan de slag kunnen. Dit omdat de update geleidelijk wordt uitgerold.

E-mailen

Met OS 2.0 krijgen PlayBook-gebruikers volgens RIM een 'geheel nieuwe ervaring' op de kleine 7 inch-tablet. Zo zal het uiterlijk van de interface grondig veranderen, kunnen mensen zonder koppeling met een BlackBerry-smartphone eindelijk e-mailen en worden sociale media als Facebook en Twitter geïntegreerd met het systeem.

Daarnaast zorgt de ingebouwde Android App Player er in OS 2.0 voor dat er aanzienlijk meer applicaties beschikbaar komen op de tablet. Deze Android-apps moeten daarvoor wel eerst door ontwikkelaars worden overgezet naar OS 2.0 en worden aangeboden in BlackBerry App World.

Gebruikers die naast de PlayBook-tablet ook een BlackBerry-smartphone bezitten kunnen door een update van de Bridge-app het toetsenbord van hun telefoon gebruiken voor het invoeren van tekst in OS 2.0.

Inschattingsfout

Met de update meent RIM de meeste tekortkomingen in zijn PlayBook OS op te lossen. De fabrikant gaf eerder deze maand nog toe dat ze 'overhaast' gehandeld hebben bij het lanceren van de tablet. "We hadden beter moeten luisteren naar de vraag vanuit de markt, daar hebben we een inschattingsfout gemaakt", aldus Benelux-topman Arnaud Bret begin februari.

0 Reactie(s) op: RIM lanceert OS 2.0 voor BlackBerry PlayBook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.