RIM stelt BlackBerry 10 uit tot 2013

Door: Elmar Rekers | 29 juni 2012 09:36

Apps & Software

RIM stelt de lancering van zijn nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10 wederom uit. De eerste toestellen zullen pas begin 2013 verschijnen. "Het ontwikkelen van BlackBerry 10-functies duurt langer dan gedacht", aldus de mobieltjesmaker.

Het is niet de eerste keer dat Research In Motion de komst van BlackBerry 10 uitstelt. Oorspronkelijk zouden de eerste smartphones begin 2012 op de markt komen, maar dit werd eerder al doorgeschoven naar eind dit jaar. Nu blijkt dus dat ook dit niet langer haalbaar is, waardoor de eerste BB10-toestellen pas begin 2013 op de markt komen.

Toetsenbord

RIM kondigt aan dat bij de lancering van BlackBerry 10 zowel mobieltjes met enkel een touchscreen als telefoons met een toetsenbord zullen verschijnen. De smartphones met QWERTY-paneel zullen binnen de N-serie op de markt komen. Op welke manier RIM de komende maanden gaat overbruggen is onduidelijk. Het huidige BlackBerry-vlaggenschip, de Bold 9900, dateert nog uit 2011.

RIM bevindt zich al enige tijd in financieel zeer zwaar vaarwater. De producent ziet de verkoop van diens smartphones namelijk al enkele kwartalen sterk teruglopen. Zo werden er het afgelopen kwartaal 7,8 miljoen BlackBerry's verkocht, tegenover 11,2 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. RIM zag een netto verlies op de balans verschijnen van 192 miljoen dollar. Om de kosten enigszins te drukken zullen er vijfduizend banen bij de fabrikant verdwijnen.

Windows Phone 8

Geruchten gaan dat Microsoft CEO Steve Ballmer momenteel in gesprek is met RIM. Dit om de fabrikant over te halen Windows Phone 8-toestellen te gaan produceren. Microsoft zou het Canadese bedrijf willen aantrekken voor de ontwikkeling van smartphones met een fysiek toetsenbord. Daarnaast zou Ballmer wel oren hebben naar het omvangrijke pakket patenten van RIM.

0 Reactie(s) op: RIM stelt BlackBerry 10 uit tot 2013

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.