RIM: 'we gingen in de fout met PlayBook'

Door: kristian-van-tuil | 08 februari 2012 09:53

Nieuws

Telefoonfabrikant RIM is te hard van stapel gelopen met het op de markt brengen van een tablet. Het gebrek aan apps had voorkomen kunnen worden, zegt het bedrijf zelf.

"We hadden beter moeten luisteren naar de vraag vanuit de markt, daar hebben we een inschattingsfout gemaakt", geeft Benelux-topman Arnaud Bret toe in een vraaggesprek met Webwereld.

Doof voor de markt

Toen Research in Motion (RIM) vorig jaar juni met de PlayBook een tablet op de markt bracht, heeft het bedrijf verzuimd te luisteren naar de signalen vanuit de markt. "We hadden toen moeten weten dat een platform niet kan slagen zonder apps en content. Ik ben daar heel eerlijk over, dat is een leermoment geweest", zegt de bestuurder van de Canadese fabrikant.

Desondanks ziet de Fransman nog veel kansen voor de inmiddels flink afgeprijsde tablet. Het apparaat krijgt eind deze maand een update naar de tweede versie van zijn besturingssysteem PlayBook OS.

'BlackBerry stabiele keuze'

Hoewel Bret toegeeft dat BlackBerry het in de zakelijke markt iets minder goed af gaat, maakt hij zich geen zorgen over een verdere teruggang. "De wereld is afgelopen jaren wel veranderd. Consumenten hebben veel meer keuze gekregen. Maar we zien daarmee ontwikkelingen als de consumerisatie en BYOD niet als bedreiging, maar als kans, want wij staan nog steeds bekend als het meest veilige en betrouwbare systeem. BlackBerry spreekt daarom een hoop zakelijke gebruikers nog steeds enorm aan en we doen er alles aan om ons platform in de toekomst nog aantrekkelijker te maken."

Dat platform wordt momenteel herzien in de vorm van de opgepoetste BlackBerry OS 7 en PlayBook OS 2.0 besturingssystemen, maar daarmee speelt RIM geen troefkaarten. De werkelijke revolutie komt pas met BlackBerry 10, zo belooft BlackBerry, maar van dat besturingssysteem - dat ergens eind dit jaar het licht moet zien - was op 'DevCon' nog geen spoor te bekennen, ondanks dat er flink wat woorden aan gewijd werden.

Pas als het echt af is

"Maar geloof mij maar dat onze engineers wereldwijd achter de schermen keihard werken om het op tijd klaar te stomen. Al moet ik er wel bij zeggen dat we het niet op de markt zullen brengen voordat wij denken dat het echt af is. We hebben het al eerder uitgesteld, en niet voor niets. Als het af is moet het perfecte software zijn, vanaf de lancering ondersteund door flink veel apps en content." Een releasedatum voor de software bleef daarom dinsdag uit.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: RIM: 'we gingen in de fout met PlayBook'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.