RIM ziet BlackBerry-verkoop verder dalen

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 28 september 2012 11:22

Nieuws

Research In Motion (RIM) zag de verkoop van BlackBerry-smartphones in het tweede kwartaal wederom dalen. Dat maakt het bedrijf vrijdag bekend bij de presentatie van de resultaten over de afgelopen drie maanden.

Verkocht RIM in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar nog 7,8 miljoen toestellen, in de periode juli tot en met september waren dat er 7,4 miljoen. In hetzelfde kwartaal een jaar eerder gingen er nog 10,6 miljoen stuks over de toonbank.

Ook de verkoop van de PlayBook-tablet is wederom gedaald. Er gingen het afgelopen kwartaal wereldwijd slechts 130.000 stuks van de hand. Door de tegenvallende resultaten zag RIM zich vrijdag genoodzaakt een verlies te noteren van 235 miljoen dollar. De omzet kwam uit op 2,9 miljard dollar.

BlackBerry 10

Dat BlackBerry de neerwaartse trend doorzet, is grotendeels het gevolg van de uitgestelde BlackBerry 10-smartphones. RIM's nieuwe besturingssysteem is al meerdere malen uitgesteld, en de eerste nieuwe smartphones worden nu in het eerste kwartaal van 2013 verwacht.

RIM lijkt zich dan ook al volledig te richten op volgend jaar. Uit de financiële resultaten blijkt namelijk dat er 2,3 miljard dollar opzij is gezet voor de introductie van de nieuwe serie BlackBerry 10-smartphones. Eerder deze week onthulde RIM een groot aantal nieuwe functies van de aanstaande telefoons.

0 Reactie(s) op: RIM ziet BlackBerry-verkoop verder dalen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.