Fresh 'n Rebel Rockbox Cube - Een kleine tegenvaller

Door: Justin Doornekamp | 11 november 2014 13:00

Review

De Rockbox Cube is niet veel groter dan een Rubiks kubus en is de kleinste luidspreker in de productreeks die Fresh 'n Rebel als de Rockbox-serie op de markt brengt. Minder vermogen, maar toch net zo krachtig?

Rockbox Cube

Prijs:

€ 29,99

Vermogen:

3W

Frequentiebereik:

40 Hz – 18 kHz

Accuduur:

Ongeveer 6,5 uur

Gewicht:

120 gram

Afmetingen:

5 x 5 x 5 cm

5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Redelijk bestand tegen vocht en zand
  • Minpunten
  • Audiokwaliteit
  • Batterijduur
  • Kubussen niet op elkaar aan te sluiten

De Rockbox Cube is een compact minimalistisch vormgegeven luidsprekertje dat, zoals de naam al doet vermoeden, een kubusachtige vorm heeft. Door de siliconen behuizing lijkt de Cube daarnaast redelijk bestand tegen vocht en zand, waardoor je deze best mee kunt nemen naar het strand.

De Rockbox Cube is net iets kleiner dan een Rubiks kubus.

Tegenvallend geluid

Het geluid komt uit een redelijk kleine oppervlakte aan de bovenkant van het apparaatje, waardoor liedjes het beste klinken als je er echt boven hangt. Ga je rondom de kubus zitten, dan vlakt de muziek erg af. Het geluid dat uit het boxje komt, is zeer middelmatig te noemen. Op hogere volumes is de muziek eigenlijk niet om aan te horen. Het geluid knarst en schuurt alsof de audiokwaliteit van de nummers te wensen overlaat. Het is toch echt de luidspreker die hier tekort schiet.

Als je het volume lager zet, dan is een groot deel van dit probleem verholpen, maar gezien er al niet veel geluid uit de luidspreker komt, valt er geen feestje te bouwen met de Rockbox Cube. Klanken missen wat diepgang en warmte wanneer ze uit de speaker komen. Trek je bijvoorbeeld de vergelijking met Philips' SoundShooter, dan loopt het product van Fresh 'n Rebel echt achter de feiten aan. Het ronde design, gecombineerd met een volle, diepe bas en een nog lager prijskaartje maken de Philips SoundShooter een betere keus.

Aansluitingen

Ook wat betreft de levensduur van de batterij legt de Cube het af. Een speelduur van 6,5 uur lijkt wat weinig voor bluetooth-luidsprekers in deze prijsklasse. Wel is het prettig dat het opladen van het apparaatje in slechts dertig minuten gebeurt door het meegeleverde usb-kabeltje in je pc te steken. Ook vind je een audiokabeltje in de verpakking waardoor je via de geluidsingang verbinding kunt maken met bijvoorbeeld je pc, laptop of smartphone. Het is jammer dat er geen mogelijkheid is om verschillende kubussen op elkaar aan te sluiten. De Cube zou zich daar uitermate goed voor lenen.

Van bovenaf klinkt de Rockbox Cube het beste.

Conclusie

De Rockbox Cube valt tegen ten opzichte van andere Fresh 'n Rebel-producten als Rockbox Fold en Rockbox #3. Toegegeven, de grotere varianten zijn in prijs een duurdere optie, maar in verhouding lever je relatief veel audiokwaliteit in wanneer je kiest voor deze muziekkubus. Zelfs als je andere concurrenten met een vergelijkbaar prijskaartje er naast legt.

0 Reactie(s) op: Fresh 'n Rebel Rockbox Cube - Een kleine tegenvaller

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.