Fresh 'n Rebel Rockbox Fold - Degelijke bluetooth-speaker

Door: Justin Doornekamp | 05 november 2014 10:01

Review

Fresh 'n Rebels Rockbox Fold is een bescheiden bluetooth-speaker die opvalt door zijn geïntegreerde cover. De beschikbare kleuren vinden we wat vreemd, maar de Nederlandse fabrikant levert wel een degelijk product af.

Rockbox Fold

Prijs: € 79,99

Vermogen: 2 x 3W

Frequentiebereik: 40 Hz - 18 kHz

Accuduur: Ongeveer 14 uur

Gewicht: 240 gram

Afmetingen: 3,2 x 15,4 x 6,3 cm

7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Lange accuduur
 • Redelijke geluidskwaliteit
 • Goede selectie functieknoppen
 • Minpunten
 • Niet af te lezen wanneer de accu leeg is
 • Niet moeders mooiste

De Rockbox Fold verdient wat ons betreft zeker geen schoonheidsprijs. Het gaat al fout bij de ietwat vreemde kleuren waarin het product verkrijgbaar is: indigo, 'wildberry' paars, 'pumpkin' oranje, 'cupcake' roze of 'army' groen. "Past bij elk outfit", aldus Fresh 'n Rebel. "Past bij geen enkel outfit", aldus ondergetekende.

Los daarvan is de uitklapbare cover met lederen patroon wel praktisch, gezien deze de luidspreker beschermt tegen stof, zand en andere ongewenste elementen. De speaker blijft daarnaast beter staan wanneer de cover (naar voren of achter) is opengeklapt.

Met de Rockbox Fold haal je geen brillenkoker in huis, maar een bluethoothspeaker.

Functieknoppen

Fresh 'n Rebel kiest voor een minimalistisch uiterlijk. Er is slechts een beperkt aantal knoppen aanwezig, maar om eerlijk te zijn heb je er weinig nodig. De Rockbox Fold biedt een betere selectie functietoetsen, dan bijvoorbeeld de veel duurdere Charge 2 van JBL of Harman Kardons Esquire Mini. Op de luidspreker van Fresh 'n Rebel kun je namelijk nummers pauzeren en skippen - een welkome toevoeging.

Wel mist er vreemd genoeg een mogelijkheid om het volume te bepalen. Dit moet je nu op een je afspeelapparaat (smartphone, tablet) regelen. Jammer is dat je niet kunt zien of de accu bijna leeg is. Dit komt dus altijd als een verrassing, hetgeen niet fijn is als je lekker op het strand ligt. In theorie kun je veertien uur lang non-stop muziek luisteren of telefoneren, wat best veel is in vergelijking met eerder genoemde bluetoothboxjes.

Door de cover naar voren of achter open te klappen, blijft de luidspreker goed staan.

Door de passieve baswoofer en 40 mm driver, klinkt muziek in het algemeen zeer degelijk. Met name akoestische gitaarpartijen zijn helder te horen en rustige platen komen goed uit de verf. Soms klinken nummers wat schel, vooral in de zangpartijen of bij stevige rocknummers. Hoe verder je de volumeknop opendraait, hoe vaker je dit merkt.

Conclusie

Voor een middensegment bluetoothspeaker kan het er echter allemaal best mee door. Je zal mogelijk niet warm worden van de ietwat vreemde uitvoeringen waarin de luidspreker verkrijgbaar is, maar er komt een degelijk geluid uit de speaker. Over de gehele linie overdondert de Rockbox Fold nergens, maar voor de prijs mag je dat wellicht niet verwachten.

5 Reactie(s) op: Fresh 'n Rebel Rockbox Fold - Degelijke bluetooth-speaker

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 5 november 2014 17:38 Anoniem
  mn broer heeft voor 90 euro een dockingstation van sony gekocht met 20watt rms (10x2) en 8u batterij, nfc, bluetooth, usb
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 maart 2015 11:42 Anoniem
  Door de "volgende" en "vorige" knoppen ingedrukt te houden, regel je het volume!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 18 februari 2016 17:34 Anoniem
  Ik vind de kleuren en uitvoering juist leuk! Ik ben ook zeer tevreden over het gebruiksgemak en de kwaliteit van het geluid.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 maart 2016 18:05 Anoniem
  Ik vind de kleuren ook leuk.
  Kleur is subjectief en hoort niet thuis in een review.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 juli 2016 16:21 Anoniem
  Ik vind ze juist erg leuk en kwalitatief erg goed , kleur en geluid super, heb er 1 gekocht bij 123platenspeler, ben zeer tevreden
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.